Bugün Ne Sökelim? -7- MAHALLE TRAFOSU ( YOK ARTIK, daha neler :), ama var, buyrun )

elektrofizikci

Usta Üye
Hep görür ve merak ederiz; bu içine bir sürü kablo giren, boy boy olan, zınn zınnn diye ses yapan, gizemli, taş veya demir kutunun içinde ne var diye Bu bölümde bir mahalle trafosunun 1 gün içinde değişimine tanıklık edeceksiniz. Bir trafo merkezinin içinde neler var adım adım bunları göreceksiniz. Sabah 9 dan akşam 7 buçuğa kadar süren kesintilerin nedeni işte bu değişimler. Bu uzun süreyi zorla da olsa 28 dakikaya sığdırmaya çalıştım. Bence güzel ve değişik bir deneyim oldu. İyi seyirler.

Bugün Ne Sökelim? -7- MAHALLE TRAFOSU (District Transformer) - YouTube

Havaların ısınmasıyla termik özellikli sigortalarda coştu Haftada bi kaç defa nerdeyse OG sigorta değişir oldu. Trafolar ısaınır oldu. Buna çözüm olarak hücrenin yani trafonun olduğu kısma çok ısınan bölgelerde fan takma işlemleri başladı. Videosunu yaptığım bu trafoya da gelmişlerdi. Görüntü ordan...

Ayrıca daha 8 ay oldu, alçak gerilim tarafındaki bıçaklı sigortaların plastik yatakları erimeye başladı, değişenler bile oldu... çok tüketiyoruz çok ...

Ustam bence ya fanı biraz daha menfezden uzaklaştırmalı yada menfezi fana göre kesmelisiniz.Fan çok yakın olduğundan havayı tam tahliye edemeyebilir ve fanın balansına etki edip ilerde arıza vermesine sebep olabilir.

Öncelikle önemli bir hatayı düzeltelim: Hücre tabiri Trafo için kullanılmaz, Ayırıcı,kesici,ölçü v.b. Yüksek gerilim modüler panolarının her bir bölümüne Hücre denir. Ölçü Hücresi, Kesici Hücresi, Trafo koruma Hücresi v.b.

Havalandırmaya gelince bir yerden havayı basıp diyer yerden emerek çift fan ile iyi bir hava sirkulasyonu sağlanabilirdi.

Ustam bence ya fanı biraz daha menfezden uzaklaştırmalı yada menfezi fana göre kesmelisiniz.

veysel28 ben takmadım , takarlarken resimlerini çektim. Konuyu da daha önce açtığım için ekleyip yeni bilgilere ufuk açarız dedim. YaşlıUzman da sağolsun yine bize birşeyler kattı. YaşlıUzman ben o işte çalışmadığım için onlar öyle dediler diye bende öyle dedim... Teşekkürler katkılarınız için....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…