buhar kazanı scada ve otomasyonu?

Peki bu iş nerden ögrenilir bu işi yapan arkadaşlar bu işi nasıl ogrenmişler ? demek istedigim yani kendi kendinemi yoksa bi ustadan mı ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Peki bu iş nerden ögrenilir bu işi yapan arkadaşlar bu işi nasıl ogrenmişler ? demek istedigim yani kendi kendinemi yoksa bi ustadan mı ?

Yok canım işin mantığını kavramak ve dikatli olmak yeterli eski kazan sistemlerini gördüiseniz çok basit sistemlerler fakat işin içinde basınç sözkonusu olduğundan hata yapmamak gerek.
 
İzmir den ATASEL firması ile irtibata geçiniz basınçlı kazan otomasyonu yapıyorlar.
Yorum yapan arkadaşların belirttiği gibi basınçlı buhar kazanları otomasyonu çok hasas bir prosestir bazı basınç değerlerindeki gözle görülemeyecek kadar küçük buhar kaçakları uzuvlarınızı dahi kesebilecek keskinlikte olabilir bilinçli bir çalışma gerekmektedir öncelikle ısı kaynağınızı kontrol etmeniz gerekli basınç ve sıcaklığı set etmek için iyi bir plc yazılımı Scada programı basınç sıcaklık transmitterleri termokupl sensörler mekanik acil açma sistemleri vs yani konu çok ta basit değil hevesinizide kırmak istemem ama bence profosyenellerle çalışmanızı tavsiye ederrim
 
Kazan otomasyonu konusunda her turlu destek vermeye hazırım.
 
Her marka kızgın yağ kazanı,buhar kazanı,scada,touch panel ve plc ile projelendirilir.
Kolay gele...
 
her boyutta buhar kazanı otomasyonu hakkında bilgi verilir, keşif ve projelendirme yapılır. seviye kontrol, blöf kontrol ve her nevi vana. ilgilenen arkadaşlar için
Vira Valf A.S.
Ayhan YILMAZ
Makine Mühendisi
0555 825 48 67
 
tam üstüne bastın geçen hafta böyle bir sistemi bursata kurdum. mekanik boyutunu çok fazla bilmem ama otomsayonda: öncelikke buharbasıncını ölçecek bir sensör birde oluşan vakumu ölcen bir sensör. sistem şöyle çalışıyor kömür taşıma motoru kömürü bir hazneye dolduruyor hazne doldu sensörü görene kadar bu işlen sürüyor boşalınca tekrara çalışmaya başlıyor . bir tane üfleme motoru birtanede baca motoru var burda önemli olan aralarındaki vakumu sağlamak ve onu dengede tutmak bunu da vakım sensöründen okuyarak yapılıyor. benim yaptığım sistemde ben baca motorunu kontrol ediyorum üleme motoru da onu takip ediyor. burd esas amaça buharı istenen seviyede tutmak olduğundan bizde buhar basıncı 11 bar kadar çıkıyor. bu arada unutuğum birşey var kömürü taşıyan motor onu da kontrol etmek gerekiyor buhar seviyesi çok yükselince yanmanın alatılması gerekiyro bunu d akademeli olarak önce kömür yakma motorunu sonra da baca hızını kısarak sağlıyorsun...

ABK Mühendislik ( Endüstriyel otomasyon sistemleri )
 
Sevgili arkadaşım bu arkadaşlar bu işi yapıyor tamer@tekkonotomasyon.com
kendileri ile irtibat edebilirsin.
Denizlide yaptıkları ve çalışan uygulamaları mevcut görebilirsin.
Bende bayramdan sonra kazanda yapmam gereken bir takım değişikliklerden sonra yaptırmayı düşünüyorum.
KÖmürlü buhar kazanında %8-10 civarında tasarruf sağlıyorlar, buhar çok stabil bir hale geliyor.
Tavsiye ederim.
 
SEvgili arkadaşım tamer@tekkonotomasyon.com arkadaşımızla irtibat edebilirsin.
Kömürle çalışan buhar kazanları için otomasyon yapmışlar. Denizlide çalışan sistem mevcut.
BAyramdan sonra bende yaptırmayı düşünüyorum.
 
biz komurlu sistem icin bir otomasyon yaptik
size yardim ederim fakat bunun icin ucret alırım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…