vakumu başka komroserden yapıyorum. Dolabın kılcalı dıkalı değil.emiş yapabilirim.Yağ,buzluk kısımda. Dıkanma konusunda acemiyim.çünkü okulunu görmedim çıraklık yapmadım. Meslek lisesi mezunuyum,Elketrik bölümü. Elektrik,Elektronik,bobinaj dersleri gördüm.Çamaşır makinası buzdolabı tamiri yapıyorum. Ama dıkanmalarda takılıyorum,Bulunduğum yerdeki arkadaşlar tamir yapamasın diye yanlış bilgi veriyorlar.
Onun İçin buraya yazdım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Tauzen hakkında teknik bilgi verirseniz, memnun olurum.
Tauzendi malzeme satan yerde bulursun.
Uygulaması basitçe şöyle: Kılcalı drayerden çıkart ve tauzend dolu bardağa sok, tauzend 10-15 gram kadar olsun, fazla değil. Sonra motorda gaz verdiğin yer kapalıyken motoru çalıştır, motor çalışınca sistem içindeki hava drayerden çıkacak ve motor mecburen kılcaldan emiş yapmaya başlayacak, tauzend buzluğa erişecek.Sonrasında normal gaz verme işlemini yapacaksın.
saygılar...sistemdeki yağı temzilemeden komp değiştirmeden o sistem soğutma yapmaz kardeşim...
aa birde vakumu vakum motoru ile yapman gerekiyor...
o zaman motora gelir tauzend. Motora zarar vermezmi? Tauzendin özelliğini bilmediğim için sordum.
sevgili halil usta...
sistem eger yağ ile dolmuşsa bu sistemi temizlemek ne kadar akılcı olur??
YAĞ bu sisteme daha doğrusu evapa nasıl gitti ....
sizin tarifiniz ile yola çıkarsa arkadaş bir taraftan sistem temizlenecek bir taraftan sistem yeniden yağ ile dolacak....arkadaş da bu arada boşa uğraşmış olcak üzgünüm sizi ve tecrübenizi çiğnemek istemem ama sizin tarifiniz bir kısırdöngüden başka bir şey değildir... işe yarasa bile kısa sürede o eski kompresör ile sistem yeniden yağ ile tıkanacaktır..
akadaşın açtığı mesaja verdiğim ilk yanıtta olduğu gibi kompresörü değiştirmeden kalıcı bir çözüm elde edilmez...
saygılar...
O zaman sadece motoru değiştirmekte yetmez, buzluk ve kondanserinde değişmesi gerekir, asıl sorun buzlukta. Hepsini değiştirmeye kalkmak pahalıya mal olur. Ben bu işlemi çok yaptım, hiç geri dönüş olmadı. Ama nadir olarak sistemin açılmadığını gördüm. Bir kaç saat tıkanmadan çalışırsa, tekrar sorun çıkartmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?