Teşekkürler kontrol ediyorumDondurucu bölmesi ile soğutucu bölmesi arasıda klape dediğimiz kapakçık vardır soğutucudaki ısı sondaları tarafından kontrol edilir soğutucu ısı seviyesi yükseldiğinde klape açılarak soğutucu bölmesine soğuk hava geçişini sağlar. dolabın içerisinde aşırı nem oluşması klapenin donmasına ve bu neden ile sürekli açık yada sürekli kapalı konumda kalmasına neden olabilir. sürekli açık kalırsa soğtucu bölmesindeki yiyecekler donmaya başlar sürekli kapalı kalırsa soğutucu bölmesine hava geçişi olmayacağı için aşırı ısınır.
usta drayer ile kılcalın birleştiği yerden ayırıp gaz* varmı yada motor yağ basıp sistemi tıkamışmı diye neden kontrol etmiyorda hemen yeni dolap alın diyor ki?Teşekkürler kontrol ediyorum
Teşekkürler
Tamirci geldi dondurucu arka kapak söktü ve 3 tane yeri ölçü sağlam dedi. Kılcal çatlak olabilir dedi gövde yada Kompresör tarafinda. Yada Kompresör basıncı uygun mu diye manometre bağlarız dedi. Pompa yeterli basıncı da üretemiyo olabilir diyo.
Sonuç olarak yeni bi buzdolabi almak daha mantıklı dedi....
Kompresör ilk kalkiş ve çalışması normal. Ben pompa arızalı der mi diye denedim bu şekilde direk çalıştırmayı.R600 soğutucu gaz basmayı denediniz mi.
ustanın tavrı konuşması ve sizin bulgular sistemde soğutucunun kaçmış olabileceğini gösteriyor.
kompresör rahat bir şekilde kalkış yapıyor ve kalkış kapasitöründe sorun yok gibi anlıyorum. yukarıda bir arkadaşın neden direkt 200 yi kompresöre bağladınız fotoğraflarda, tık tık yapıyor kalkamıyor durumu mu var diye yazdığı, termik ila kalkış kapasitörü sorununa işaret eden sorunlar. Bunu yaparken Kalkış kapasitörünü (kompresörün üstünde plastik silindir içinde bu kapasitör) devreden çıkardığınız görünüyor fotoğraflarda. Kompresörün çalışmasında bir problem yok gibi anlıyorum..
gelişmeleri yazın
Gaz basıp kontrol edelim diyo ama belki 1 hafta belki 6 ay çalışır düzgün bi şekilde bilemeyiz diyo...usta drayer ile kılcalın birleştiği yerden ayırıp gaz* varmı yada motor yağ basıp sistemi tıkamışmı diye neden kontrol etmiyorda hemen yeni dolap alın diyor ki?
dolabı hemen gözden çıkarmayın öyle 7-8 senede dolap gözden çıkarsa yazık olur paralara.
Profilo üzerinde yoğunlaştım BOSH ile ayni kasa aynı özellik ama 600 civarı daha ucuz... Teşekkürler tavsiye içinBuzdolabı alacaksanız size tavsiyem bosch marka alın. Yeni nesil dolaplarda enerji tasarrufu epeyce yüksek. Ben görmekten bıktığım dar olan 13-14 yıllık eski bosch dolabımın yerine yeni bosch dolabı aldiğimda Elektrik faturam yaklaşık 1/3 düşmüştü. Bosch alın arıza ne demek unutun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?