Buzdolabı kompresör sesli çalışıyor

O ustanın yaptığı yöntem yanlıştır;ama işe yarar mı yarar. Drayer delinince içindeki silika toplar filtreyi aşarsa komple kılcal değişimine kadar gider. Drayer delmek için baskı uygulanır, keza bu da filtresini yerinden oynatabilir. Resimdeki drayeri yıllardır kullanıyorum. Serkan kardeşim doğru diyor; komdenserde eski gaz kalmıştır. Kompresör servis borusundan da vakum yapsa iyi olurdu.

**Kılcal ucunu pense ile sıkıp kaynak yapmadı ise bir süre sonra oradan gaz kaçağı olacak.

Ekli dosyayı görüntüle 112254

Ekli dosyayı görüntüle 112255
Kılcal ucunu tabi ki kaynak yaptı hocam kaynak yapmadan birakma şansı yok zaten. Filtreyi de uç kısım değil hafif ortadan deldi. Filtrenin uç kısımlarında zaten filtre var silikanin sisteme sizmamasi için dediğinizi anladım ona zarar vermedi.

Ayrıca hindularin yaptığıni da izledim. Servis borusuna basınç ölçer takıyorlar aynı sistemde - 30 a kadar iniyor basınç.

Evapta -30 a iniyor gibi görünebilir.

Kondenser basıncı nedir o anda? Önemli olanda bu.

Yüzlerce cihaza vakum işlemi yaptım. Tekniği hakkında bilgim ve tecrübem var.

Bu bahsettiğiniz teknik sahada ev tipi buzdolaplarında uygulansa da ben tekniğe uygun bulmuyorum.

Burada fikrim çalışmıyor kanısında değil. Sistem mutlaka çalışır. Hatta vakumlamasanız da sistem bir şekilde çalışır. Verimli verimsiz.

Mesela split klimalarda emişten gaz verip diğer taraftan süpürme yaptırma yöntemi de var.

Ben işlerin olması gerektiği gibi olması taraftarıyım. Bu konuda olması gereken vakum pompası ile vakumlamak ise bunu yapmamanın o servis hizmetini veren kişiye ne kazandırdığını merak ediyorum. Zaman mı para mı? Yada kullanıcıdan ne kaybettirir? Bunları tartmak lazım.

Bu bahsettiğiniz teknik sahada ev tipi buzdolaplarında uygulansa da ben tekniğe uygun bulmuyorum.

Burada fikrim çalışmıyor kanısında değil. Sistem mutlaka çalışır. Hatta vakumlamasanız da sistem bir şekilde çalışır. Verimli verimsiz.

Mesela split klimalarda emişten gaz verip diğer taraftan süpürme yaptırma yöntemi de var.

Ben işlerin olması gerektiği gibi olması taraftarıyım. Bu konuda olması gereken vakum pompası ile vakumlamak ise bunu yapmamanın o servis hizmetini veren kişiye ne kazandırdığını merak ediyorum. Zaman mı para mı? Yada kullanıcıdan ne kaybettirir? Bunları tartmak lazım.
Artısı eksisinde değilim hocam, servis hattında basınç - 30 a iniyor, servis hattından yapılmış olsa vakum yine - 30 a kadar inecek zaten, yani vakumlama isleminin olmamis olması konusunu tam olarak anlayamadım. Neticede servis hattından yapılan ölçüm - 30

Artısı eksisinde değilim hocam, servis hattında basınç - 30 a iniyor, servis hattından yapılmış olsa vakum yine - 30 a kadar inecek zaten, yani vakumlama isleminin olmamis olması konusunu tam olarak anlayamadım. Neticede servis hattından yapılan ölçüm - 30

İşte servis hattı sadece sizin buzluğa ifade ediyor. Cihazın arkasında kondenser var. Kondenserde hala gaz var.

Bir soğutma sistemi iki ayrı basınç döngüsü vardır. Sizin gördüğünüz basınc evaporatör. Evaporatör tarafındaki hava sistem komprrsörü ile kondensere basılıyor. Kondenserdeki gaz dryer deliniyor ama orasının basıncı sıfırlanır içi boşalmıyor.

İşte servis hattı sadece sizin buzluğa ifade ediyor. Cihazın arkasında kondenser var. Kondenserde hala gaz var.

Bir soğutma sistemi iki ayrı basınç döngüsü vardır. Sizin gördüğünüz basınc evaporatör. Evaporatör tarafındaki hava sistem komprrsörü ile kondensere basılıyor. Kondenserdeki gaz dryer deliniyor ama orasının basıncı sıfırlanır içi boşalmıyor.
Tamamdır hocam şimdi anladım. Aslında bizim ustanın uyguladığı teknikte kompresör evaptaki havayı gazı çekip kılcal boruya kadar basıyor kılcaldan itise zorluyor kılcal hatta hava geçişi zor olduğu için dryerdaki delikten hava dışarı çıkarılıyor. Kompresör basınç hattı ile dryerdaki kilcal birleşimine kadar basınç bildiğimiz atmosfer basıncı kadar oluyor ve hava yüzde yüz vakumlanmiyor kondanseri olmayan bi buzdolabı için son derece uygun bir yöntem çünkü kondanser olmadığı için hava kalması da söz konusu değil, ama benim dolapta da sorun olacağını sanmıyorum çünkü kondanser zaten küçücük ayrıca çift evapli dolap olduğu için kondanserde kalan hava tolere edilecektir. Mantığı kavramami sağladığınız için teşekkürler.

Güncelleme yapmak istedim, buzdolabınin sesi azalmıştı ama yine de kulak tirmalayici bi ses vardı ses 60 desibelden 50 desibele inmişti(telefonla yapılan ölçüm) . Takıntı oldu bende biraz açıkçası. Hurdacıdan aldığım klima kompresörü ile sistemi uzun süre vakumladım, sonuna doğru klima kompresörünun basınç borusuna çakmak ile yaktığımda artık çıkan gaz miktarı gazı bitmiş çakmak kadar çıkıyordu. Tamamıyla yok olana kadar vakumlattım yaklaşık 1 saat kadar ve ardından net olarak 46 gram gaz şarjı yaptım. Şuan kompresörden ses neredeyse duyulmuyor 😅 Kendim yapmaya çalıştığım çoğu şeyi ya tamamen batırırım ya da hallederim 😅
Bu arada kompresör çalışırken ısındığı için bir kabin içine oturttum ve yarısına gelene kadar su doldurdum böylelikle ısıyı atabildi, ara ara dinlendirerek yaptım kompresör yanmasın diye.

Ekli dosyalar

• 20241212_114219.jpg
    20241212_114219.jpg
    259.4 KB · Görüntüleme: 6
Dolaba 1 saat vakum yapılmaz; süre uzadıkça içindeki keçeler zarar görür ve ya basınçtan düşer ya emişten. Kompresörün ısınması normaldir. tedirgin olma. Defrost zamanı akan su buharlaşma kabına gelir ve kompresör ısısı sayesinde buharlaşır. Yine de çok aşırı ısınıyorsa ileride termik açmaya gider ve kompresör kilitlenir. Resimdeki arka fanı alıp soğutabilirsin. 220 ile bağlantısını yapmalısın.

** Kompresörün su ile teması pasa sebep olur iptal et.

8s32xs1.jpg

Forum istatistikleri

Konular
130,064
Kullanıcılar
453,046
Son üye
alicam8

Yeni konular

Geri