karagoncoloz
Üye
Merhaba arkadaşlar, çalıştığım firma için bir irsaliye programı yazıyorum.
irsaliyeye eklediğimiz malların kilo bilgisini de veritabanına kaydetmek istiyoruz.
Önce decimal türünde kaydetmeye çalıştım, işin içinden çıkamayınca double a döndüm ki meğer double benim çalıştığım skalada ağırlık bilgisi saklamak için decimalden daha uygun bir değişken türü.
SQL-CLR Type Mapping
double number;
bool result = double.TryParse(textBox3.Text,out number);
insertCommand.CommandText = "INSERT INTO Products (ProductCode, ProductName, Weight, UnitID) VALUES ( @ProductCode, @ProductName, @Weight, @UnitID )";
insertCommand.Parameters.Add("@Weight", SqlDbType.Float).Value = number;
int succesfull = insertCommand.ExecuteNonQuery();
textbox3 de 3.3 yazdığım zaman veritabanına 33 şeklinde kaydoluyor.
aynı şeyi decimal olarak denedim ve aynı sonucu aldım.
google da saatlerdir örnek kod arıyorum ama hiç biri farklı bir sonuç vermedi. nerede yanlış yapıyorum?
irsaliyeye eklediğimiz malların kilo bilgisini de veritabanına kaydetmek istiyoruz.
Önce decimal türünde kaydetmeye çalıştım, işin içinden çıkamayınca double a döndüm ki meğer double benim çalıştığım skalada ağırlık bilgisi saklamak için decimalden daha uygun bir değişken türü.
SQL-CLR Type Mapping
double number;
bool result = double.TryParse(textBox3.Text,out number);
insertCommand.CommandText = "INSERT INTO Products (ProductCode, ProductName, Weight, UnitID) VALUES ( @ProductCode, @ProductName, @Weight, @UnitID )";
insertCommand.Parameters.Add("@Weight", SqlDbType.Float).Value = number;
int succesfull = insertCommand.ExecuteNonQuery();
textbox3 de 3.3 yazdığım zaman veritabanına 33 şeklinde kaydoluyor.
aynı şeyi decimal olarak denedim ve aynı sonucu aldım.
google da saatlerdir örnek kod arıyorum ama hiç biri farklı bir sonuç vermedi. nerede yanlış yapıyorum?