c ile PIC

matador

Üye
arkadaşlar C ile entegre proglamaya başlıyacam.fakat hangi programları kullanmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var(derleyici olarak). daha önce PIC basıc dilini kullanıyordum derleyici olarakta microcode studio ile derliyordum.şimdi C için hangi program iyidir.
2.olarakta kodlarla ilgili açıklamalı dökümanlar elinde olan varsa paylaşabilirmi.

şimdiden teşekkürler.

öncelikle c ile programa geçmen bence çok yerinde bir karar olmuş. çünki mikrodenetleyici sadece pic demek değildir. diğer denetleyicilerde var. ama genelde bunların hepsi c ile programlamaya uygun derleyicileri mevcut. pic'i c ile programlarken ben ccs c derleyicisini kullanıyorum. çünkü dış donanımı kontrol edecek fonksiyonları (kütüphaneleri) içinde geliyor. ve benim gibi amatörlere fazlası ile yetiyor. örneklere gelince googlede ccs c project diye aratırsan bir sürü proje gelmekte. birde altaş yayıncılıktan serdar çiçeğin ccs c kitabını alırsan çok faydası olacağını düşünüyorum.
birde programı kurduğunda zaten içinde bir sürü örnek oluyor...
birde hi-tech ve mikro c derleyicileri var. bence hepsini bir inceleyip daha sonra karar verirsen çok iyi olur. iyi çalışmalar.

Bende mikro c ile mikro basic i tavsiye ederim her türlü döküman örneği içinde mevcut olmakla beraber modüler çalışmalar için diğer programlara nazaran daha kullanışlı.
Daha önceden ben de pic basic ( micro code studio ) ve proton basic kullanıyordum ama artık bende mikro c ile mikro basic e yönlendim tavsiyem mikro c ile mikro basic
Pic basic yada proton basic i daha önceden kullanmış olan bir kişiye mikro basic daha kolay kullanılabilir bir program olacaktır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…