arkadaşlar C ile entegre proglamaya başlıyacam.fakat hangi programları kullanmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var(derleyici olarak). daha önce PIC basıc dilini kullanıyordum derleyici olarakta microcode studio ile derliyordum.şimdi C için hangi program iyidir.
2.olarakta kodlarla ilgili açıklamalı dökümanlar elinde olan varsa paylaşabilirmi.
öncelikle c ile programa geçmen bence çok yerinde bir karar olmuş. çünki mikrodenetleyici sadece pic demek değildir. diğer denetleyicilerde var. ama genelde bunların hepsi c ile programlamaya uygun derleyicileri mevcut. pic'i c ile programlarken ben ccs c derleyicisini kullanıyorum. çünkü dış donanımı kontrol edecek fonksiyonları (kütüphaneleri) içinde geliyor. ve benim gibi amatörlere fazlası ile yetiyor. örneklere gelince googlede ccs c project diye aratırsan bir sürü proje gelmekte. birde altaş yayıncılıktan serdar çiçeğin ccs c kitabını alırsan çok faydası olacağını düşünüyorum.
birde programı kurduğunda zaten içinde bir sürü örnek oluyor...
birde hi-tech ve mikro c derleyicileri var. bence hepsini bir inceleyip daha sonra karar verirsen çok iyi olur. iyi çalışmalar.
Bende mikro c ile mikro basic i tavsiye ederim her türlü döküman örneği içinde mevcut olmakla beraber modüler çalışmalar için diğer programlara nazaran daha kullanışlı.
Daha önceden ben de pic basic ( micro code studio ) ve proton basic kullanıyordum ama artık bende mikro c ile mikro basic e yönlendim tavsiyem mikro c ile mikro basic
Pic basic yada proton basic i daha önceden kullanmış olan bir kişiye mikro basic daha kolay kullanılabilir bir program olacaktır...