Şebeke suyu bahsettiğiniz gibi saf su değildir suya Elektrik geçerse suyun içindeki mineraller bu elektriği toprağa taşıyacaktır metal borular bina girişine kadar gidiyorsa bir topraklama gibi çalışacak yine elektrik kaçağını toprağa taşıyacaktır1:Su zan edildiği gibi iletken değildir.Hatta saf su elektriği iletmez.Suda elektriği ileten içindeki diğer maddelerdir (tuz,toprak v.s)
Şebeke suyu bahsettiğiniz gibi saf su değildir suya Elektrik geçerse suyun içindeki mineraller bu elektriği toprağa taşıyacaktır metal borular bina girişine kadar gidiyorsa bir topraklama gibi çalışacak yine elektrik kaçağını toprağa taşıyacaktır
Pardon yanlış anlaşıldım sizin dediğiniz gibi saf su değildir dedim benYanlış anlamayın ama ben nerede "şebeke suyu saf sudur" gibi bir ibare kullandım ki?
Pardon yanlış anlaşıldım sizin dediğiniz gibi saf su değildir dedim ben
Yönteminizi eleştirecek birikimim yok, benim kafamda daha çok sovyet / rus mühendisliği sadeliği, kara düzeni var.PPRC tesisata plastik bir valf eklenir. alfin mili ve -suya değen- küresi metal olduğu için sudaki enerjiyi dıştan kontrol edebiliriz. Bu mile vida ile bir kablo sabitleriz. Demir borulu tesisatta ise direk boruya bağlarız.
Bağladığımız bu uç ile toprak arasına bir neon lamba bağlarız. Bence kaçak akımı tespit etmenin en ideal yolu neon lamba. Bizim ihtiyacımız olan birçok durumda ışıldar, patlama fazla akım çekme vs derdi olmaz.
En sonunda neon lambaın önüne de hazır ışığa duyarlı devre koyarız. Bu aurdino ile yapılabileceği gibi elektronikçi tarafından amacına özel tasarlanabilir. Bence hazır kitler de vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?