cam kriko motoru

Arkadaşlar projemde kullanmak üzere daha önceden silecek motoru almıştım çıkma ancak o fasılalı çalıştığından dolayı sorun oldu bugün cam kriko motoru aldım yine çıkma hızı gayet güzel torkuda güçlüdür diye umuyorum 1 metrelik konveyörü çalıştırıp üstünde 3-4 adet gazoz şişesi dolumu yapabileceğim bir sistem için uygundur diye düşünüyorum ama ilk kalkış anında sistemime entegre olabilmesi için pwm devresi ile hızını azaltmam ve yine durma anındada hızını yavaş yavaş pot ile azaltmam gerek devreyi pazartesi deneyeceğim de öncesinde merak ettiğim bu bahsettiğim pwm devresi ile bu motorun hızını ayarlamak mümkünmüdür

mümkündür fakat bir çok cihazda (motor trafo vb ) çalışma rejimi farklılıkları vardır. yani cam kriko motoru güç olarak yüksek olsada kısa süreli çalışmaya uygun bir motordur.

mesela araba marş motoru güçlü bir motordur fakat kısa süreli çalışma rejimine sahiptir 3-5dk yı geçen sürelerde arıza yapma olasılığı çok yüksektir.

fakat herhangi bir makinada kullanılan iyi soğutma yapılmış başka bir dc motor ya da ac motor günlerce hiç durmaksızın yük altında sorunsuz çalışabilir.

bu açıdan bakıldığı zaman seçmiş olduğunuz motor iş görse de sürekli çalışmaya uygun bir motor değildir. (zaten DC motorlar yapıları gereği harici soğutma ihtiyacı duyan fazla ısı üreten motorlardır)

çok faydası olmaz, bence farklı motor seçimi yap

urunler

bu motor daha uzun çalışma rejimine sahip farklı uygulamalarda ağır koşullarda kullanılıyor

Elektrikli pistonlara (aktüatörlere) bakınız. Kriko motorunun yapısı pek uygun değil.

Cam motoru kesinlikle olmazmı diyorsunuz yani silecek motoru aldık olmadı dc motor döndürebilecek güçte bulamadık internette baktım hep ufak güçlü dc motorlar en son gittik bunu aldık buda olmazsa artık naparım bilmiyorum,.

merhaba sızın işinizi 12 volt 10 rpm reduktorlu motorlar var tork olarak 1 cm de 18 kğ kaldırabilecek güçte

Tam yaacaklarınızı senaryoyu anlatın veya çizin hareket yönü hareket süresi dur kalk süresi ... Danışmadan bir şey alma böle elinde kalır patlar. Bir de mekanizmalarla (incele) motor durmaksızın yumuşak dur kalk hareket ettirilebilir. Ör: dairesel hareketi düzleme çeviren mekanizna.. Asansör kapısı gibi

Yorumlarınız için teşekkürler yapacagım sistem sise dolumu olacak 3 4 adet gazoz sises doldurmayı dusunuyorum k ayrıca sıstem sıse dolumu yapacagından ilk kalkma ve durma anı cok yavas olmalı bunu pwm devresı ile ayarlayacagım ancak torku dusurumu ve dusuruncede gucu yetermıı bılmıyorum deneyerek gorecegiz artık =) konveyörun resımleri asagıdadır tamburlar deneme amaclı yapılmıstır gercek tamburlar yapılmak üzere konveyorun uzunlugu 1m genıslıgı 15cm dir

Ekli dosyalar

• uzgv8.jpg
    77.6 KB · Görüntüleme: 21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…