mehmettttt
Üye
mrhaba arkadaşlar benm sorunum çinden aldığım cep telefonu Ekran makınesinin sıcaklık problemi herşey çok güzel iken birden sıcaklık göstergesinin hep sıfır olduğunu gördüm içini açtığımda termokupul kopuk yere düşmüş bu termokupulu elektronikçilere sordum bulamadım.şimdilik servisimde kullandığım nem ve sıcaklık ölçerin termokupulunu test edeyim dedim fakat eski termostatın nerden çıktığını bilmediğim için ısınan tablanın altına sallandrdım sıcaklık çalıştı fakat mesela tabla(yani ısınması gereken yüzey)90-100 derece olmuş ama ön gösterge 30-35 arasında .
şimdi kafama takılan soru lar
1-acaba termokupulun herhangi bir değeri varmı yani aynısınımı bulmalıyım eskisinde herhangi bir değer göremedim ,elektronikçiler görse anlarmı
2-termokupulu ısınması gereken tablanın neresine montalamılıyım bu tabla dediğim aleminyum malzeme nin altında rezistans var yani termokupulu rezistansa değilde tablayamı montalamılıyım birde bu tabla ısısı 100 dereceye kadar ısınabiliyor bunu ne ile montalama yapsam sağlıklı olur yani ne ile tutturabilğşlrm onu.
şimdi kafama takılan soru lar
1-acaba termokupulun herhangi bir değeri varmı yani aynısınımı bulmalıyım eskisinde herhangi bir değer göremedim ,elektronikçiler görse anlarmı
2-termokupulu ısınması gereken tablanın neresine montalamılıyım bu tabla dediğim aleminyum malzeme nin altında rezistans var yani termokupulu rezistansa değilde tablayamı montalamılıyım birde bu tabla ısısı 100 dereceye kadar ısınabiliyor bunu ne ile montalama yapsam sağlıklı olur yani ne ile tutturabilğşlrm onu.