173 925- 950... Mhz DİYE gider.. vhf bandından çalışır tek merkezden verici ile camilere dağılır yayın alıcılar pll sentözörlü olup sqlch vardır ve alıcılara dışardan sabotaj 2. Bir kişi girmesin diye DTMF DEVRESİ VARDIR Bİ NEVİ KRİPTO.bu kripto zayıftır, elinde telsizi olan yayına giremez, şöyle olur ezan bitmeye yakın mandallama yaparsa şerefedeki amfi açık kalır, myle yayın yapabilir. daha önce çok kırdım fazla güvenli değil benim gözümde..
Bu camilere saldırı yapanlar işin ehli, işi bilenler hiç bu işten anlamayan dtmf i, frekans bandını bilmeyen adam 1 sene uğraşsa başaramaz.
TB2PSI
Ses sisteminin elk merkezi ezan sis bağlı. Sistem aktif olunca anfi açılıyor. Ezan sistemi hep açık, bekleme (stand by) konumunda. Aynen telsis gibi. Sinyal gelince aktif oluyor, anfiyi açıyor. İş bitince anfiyi kapatıp beklemeye geçiyor.Peki, cami kapısı kilitli, ses yayın sistemininde elektriği kapalı ise, bu yayan nasıl yapılır. Hadı dıyelım frkensa girdiler. Ses yayın devamlı acıkmı bırakılır, ezan saatine yakın saatde açılırmı.
Dıyelimki, ben, amatör olarak cabaladım ugrasdım, frekansa ulaşdım, cami kapalı, ses yayın sıstemı kapalı, nasıl olacak.
Dış seslendirme minare amfisi cami alıcı kartına bağlı adanalı arkadaşın dediği gibi merkezden önceden '' dit dot'' diye bir ton gelirdi ton frekans üzerine biner alıcı cihaz açıldımı minare amfisi de açılır.ezan bittimi kapatma tonu gelir, amfi kapanır. Aynı il ve ilçelerde cami alıcı cihazlarının tonu aynı olduğundan yakindaki camiler den yayın duyulur.Peki, cami kapısı kilitli, ses yayın sistemininde elektriği kapalı ise, bu yayan nasıl yapılır. Hadı dıyelım frkensa girdiler. Ses yayın devamlı acıkmı bırakılır, ezan saatine yakın saatde açılırmı.
Dıyelimki, ben, amatör olarak cabaladım ugrasdım, frekansa ulaşdım, cami kapalı, ses yayın sıstemı kapalı, nasıl olacak.