Candy Hoower marka makinanın kartı hakkında

Merhaba arkadaşlar elimde candy hoover marka bir makinaya ait kart var . kart üzerinde arıza tespiti yaptığımda üzerinde bulunan ''MC56F8023V'' kodlu 16 bit digital sinyal denetleyici tanımlı parçanın arızalı olduğunu gördüm . Benden daha tecrübeli arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var . Aliexpresste bu modül 300tl gibi bi fiyata mevcut ama sağlıklı olur mu ? veya bu parçayı daha farklı nerden bulabilirim ? Teşekkürler .

Arızalı olduğu kanaatine nasıl ulaştınız ?

Arızalı olduğu kanaatine nasıl ulaştınız ?
uzun yıllardır Elektronik kart tamiri yapıyorum . etrafında ki smd kondansatörlerde kısa devre ölçüyorum ve bu bahsettiğim komponenti söktüğümde kısa devre kalkıyor . kısa devre gördüğünüz smd kondansatör üzerinden gnd ve artı uca dikkat etmek üzere akımı sınırlandırılmış düşük bi voltaj vererekte aynı tespiti yapabilirsiniz . ısınıp fluksu eriten komponent arızalı demektir .

Eyvallah . Ellerinize sağlık . Bahsettiğiniz malzeme https://www.nxp.com/docs/en/data-sheet/MC56F8023.pdf baya kompleks bir ürün . Programlanabilir bir yapısı var mı ve her ürün için faklılaşan bir çalışması var mı dökümanı iyice inceleyip çözmek lazım . Yok o yapıda bir eleman değilse uğraşmaya değer.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim . Biraz araştırdım ve malesef bu komponent üzerinde yazılım barındıran bi mikroişlemci . Başka bir problemi olan birebir aynı kartı bulmak dışında bi çözüm yok malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…