capasitif yazarmı

Katılım
13 Kas 2009
Mesajlar
252
Puanları
1
x5 akım trafolu kombi sayacın ana kofrayla saat çıkış kofrasnın kablolarını 3x50den 3x70 cıkardık kompanzeyide zemin kata aldık normal olan saat anormalleşti kapasitif kompanzenin ana sigortası kapalıyken bile durmuyor capasitif yazıyor saat bağlantılarında proplem yok capasiteye etki edecek (tasarruflu ampul-ups-klima vs) yok saatin fazlarının yeri değişse capasıtıf yazarmı.şu an saatin alt rakamları yanıp sonuyo R1-R2-R3 ve bazı senbol bununda capasitifle bi bağlantısı varmı.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sabit kondansatör varsa sayaçtan sonra bağlanmış olabilir x5 sayaçlarda gerilim ve akım bobinleri arıza verdiği zamanlarda bu şekil anormallik olabiliyor
 
sayaç markası nedir,sistemden çekilen yük miktarı ve faz akımları nelerdir,röle üzerinden harmonik değerler hakkında bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olmaya çalışırız.L1,L2,L3 yanıp yanıp sönüyorsa ya faz sırası terstir yada akım trafosu polarite uçları ters bağlıdır. bunları kontrol edip yanlış olan bağlantıyı düzeltin ilk önce.
 
akım trafolarının sayaçla olan polarite uçlarını.......

akım trafolarının yönünü kontrol ediniz.(en az bir tanesinin yönü...P1-P2....ters)
 
Arkadaşlar,

Kompanzasyonda kullanılan güçlendirilmiş kondansatörlerde gerilimler 440V-480V-525V gibi değişik gerilimler bulunmakta. Kullanılacak olan gerilimin değerini neye göre belirliyoruz.

2. bir konu harmonikli kompanzasyon sistemlerinde kullanılan reaktörlerin değerleri nasıl hesaplanıyor?
 
Arkadaşlar,

Kompanzasyonda kullanılan güçlendirilmiş kondansatörlerde gerilimler 440V-480V-525V gibi değişik gerilimler bulunmakta. Kullanılacak olan gerilimin değerini neye göre belirliyoruz.

2. bir konu harmonikli kompanzasyon sistemlerinde kullanılan reaktörlerin değerleri nasıl hesaplanıyor?
otomasyon
 
devrede sabit kondasitor yok.akım trafo baglantılarıda doğru .cap yazıyor.geriye tek ihtimal kalıyor RST FAZLARININ yonu.baska fikri olan varsa paylaşsın tşk
 
Kompanzasyonun kapalıyen yazıyor, bağlantıların doğru, sabit kondansatör de yok ise;
Sayacın mı arızalı, sayaç akım trafoların mı hatalı ölçüm alıyor, Sayacın OG de ve OG kablolarınmı var sayaçla trafo arasında?? sayacını ve akım trafolarını değiştirmeni tavsiye ederim..Sayaçlar her fazı ayrı ölçüp kaydettiği için faz sıralaması sanırım sebep olmaz buna..
 
peki kompanzasyonu açtığınızda ne oluyor?
Kompanzasyon kapalı iken, sayacı okuyun.1 saatte ne yazıyor bakın. Sonra kompanzasyon şalterini açın. Mümkünse manuel olarak, değerini bildiğiniz bir kondansatörü sabit olarak devreye alın. Sonra, kondansatör devreye alınıncaki farkı gözlemleyin.
Yükler sürekli değişeceğinden, bu işi, haftasonu yapmak daha sağlıklı olur. Yani sabit yük altında yapmak lazım.
-eğer kompanzasyonu açtığınızda, daha fazla kapasitif yazıyorsa, durum daha karmaşık.
-eğer kompanzasyonu açtığınızda, yazan kapasitif azalıyorsa, o zaman sayaç ters yazıyor demektir. Akım trafosu ya da faz yönlerine bakmak lazım.
Siz bu testi yapın, zaten sorunu kendiniz çözeceksiniz. Yine de olmazsa, bize sonucu yazın, ona göre fikir yürütelim.
 
roleye giren R S T fazları ile akım trafoları aynı girişleri aynı fazdamı kontrol et ve role fazları akım trofosunun girişinden alınmış olabilir baglantıları gözden gecir bakalım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,924
Mesajlar
921,726
Kullanıcılar
451,090
Son üye
kepyana

Yeni konular

Geri
Üst