Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Proteus/isis uygulamasında bir deneyeyeyim. Yalnız iki LDR arasında "A" yazan bir baloncuk var, bu ne anlama geliyor acaba? Tekrardan teşekkür ederim. Bir deneyeyim.
Bu noktadaki gerilim iki ldr ye eşit ışık geldiğinde besleme voltajının yarısı olmalıymış. yani 2 ldr de güneşe çevrildiğinde besleme 12 v ise 6v olacakmış. yani denge durumu.Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Proteus/isis uygulamasında bir deneyeyeyim. Yalnız iki LDR arasında "A" yazan bir baloncuk var, bu ne anlama geliyor acaba? Tekrardan teşekkür ederim. Bir deneyeyim.
Evet iki ldr arasına voltmetre bağladım. Işık değerleri eşit iken voltmetre beslemenin yarısını gösteriyor. Teşekkür ederim ama devreyi proteusta çalıştıramadım.Bu noktadaki gerilim iki ldr ye eşit ışık geldiğinde besleme voltajının yarısı olmalıymış. yani 2 ldr de güneşe çevrildiğinde besleme 12 v ise 6v olacakmış. yani denge durumu.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu bilgileri ben de biliyorum aslında ama yine de emeğiniz için sağ olun. Benim anlayamadığım kısım algoritmanın nasıl yazılması gerektiği. Yani ses, ışık, sıcaklık, voltaj, akım v.s bu değerler analog. Bunları picin analog girişine girdiğimiz zaman yazılımda ne tarz komutlar kullanmalıyım ki picin analog pinine gelen 2.5V'u 512 olarak okuyayım ve iki analog pindeki değerleri (A0 - 2.5V / A1 - 3.2V) gibi karşılaştırabileyim. Tekrardan teşekkür ederim.ADC nin açılımından açıklamaya başlayayım, Analog Digital Convertör yanii analog değerleri dijital bir bilgiye dönüştürme modülüdür.Nedir analog bilgi dersen Elektronik olarak baktığında senin kullanacağın devredende örneklersek senin ldr den sonra analog girişe bir Elektrik sinyali gidecektir.Elektrik sinyali 3v 4v gibi bildiğimiz elektrik bunu pic kendisi anlayacağı bir değere dönüştürüyor bölme oranı ile bir sayıdal değere dönüştürüyor ve senin yapman gerekense bir if koşul deyimiyle bunu çözebilirsin herhangi bir komparatöre gerek almaz diye düşünüyorum
proteus şemasını ekleyin bakalım.Evet iki ldr arasına voltmetre bağladım. Işık değerleri eşit iken voltmetre beslemenin yarısını gösteriyor. Teşekkür ederim ama devreyi proteusta çalıştıramadım.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu bilgileri ben de biliyorum aslında ama yine de emeğiniz için sağ olun. Benim anlayamadığım kısım algoritmanın nasıl yazılması gerektiği. Yani ses, ışık, sıcaklık, voltaj, akım v.s bu değerler analog. Bunları picin analog girişine girdiğimiz zaman yazılımda ne tarz komutlar kullanmalıyım ki picin analog pinine gelen 2.5V'u 512 olarak okuyayım ve iki analog pindeki değerleri (A0 - 2.5V / A1 - 3.2V) gibi karşılaştırabileyim. Tekrardan teşekkür ederim.
Evet iki ldr arasına voltmetre bağladım. Işık değerleri eşit iken voltmetre beslemenin yarısını gösteriyor. Teşekkür ederim ama devreyi proteusta çalıştıramadım.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu bilgileri ben de biliyorum aslında ama yine de emeğiniz için sağ olun. Benim anlayamadığım kısım algoritmanın nasıl yazılması gerektiği. Yani ses, ışık, sıcaklık, voltaj, akım v.s bu değerler analog. Bunları picin analog girişine girdiğimiz zaman yazılımda ne tarz komutlar kullanmalıyım ki picin analog pinine gelen 2.5V'u 512 olarak okuyayım ve iki analog pindeki değerleri (A0 - 2.5V / A1 - 3.2V) gibi karşılaştırabileyim. Tekrardan teşekkür ederim.
C
void main()
{
// Kullanacağımız analog girişleri belirtiyoruz
setup_adc_ports(AN0_AN1_AN2_AN3_AN4);
int16 analogBilgi; // Okuduğumuz analog değeri bu değişkene aktaracağız
while(TRUE) // Sonsuz döngümüz
{
set_adc_channel(1); // AN1 numaralı kanaldan okuma yapacağımızı belirttik
analogBilgi = read_adc(); // AN! numaralı kanaldan analog değeri oku
delay_ms(1000); // 1 saniye bekle
}
}
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?