char *gets(char *str);
fonksiyonu stdin dosyasından '\n' karakteri girene kadar okuma yapar. Okuduğu karakterleri parametresi ile verilen adrese yerleştirilir.
'\n' karakteri yerine yazının sonuna '\0' karakteri koyar.
gets fonksiyonu standart c fonksiyonudur.
gets fonsksiyonunu ben genel olaraka açıkladım.
char *gets(char *str) fonksiyon prototipidir.
Yani sen bu fonksiyonu kullanacağın zaman gets(klavye) demende yanlış bir şey yok,
klavye den yazıp entera basınca gets fonksiyonu klavye değişkeni içine o değeri yazar.
Bu okuduğun değer string ifade yani karakter dizisi olduğundan, printf ile yazdırırken %c yerine %s kullanmalısın.
bilmiyorum. Ben programlama dili standartları ne diyorsa onu dedim.
bu tür standart okuma yazma fonksiyonları stdin stdout dosyalarına okuyup yazar.
printf deki %c leri %s ile değiştirip denediniz mi?
ve hata tam olarak nasıl?
TTL yada UART tipleri RS232 haberleşme tipleridir. Bazı entegreler direk TTL çalışır bazıları da UART.
Dikkat edilecek husus seri portdan gönderdiğiniz sinyali bir echo yazılımı (entegre içinde) reverse etmeniz gerekir ki sizin gönderdiğiniz sinyalin entegre tarafından nasıl yordamlandığını görebilesiniz. Line Feed konusunu arkadaşlar yazmışlar. Her cümlenin sonunda konuşmanın bittiğini gösteren bir im bulunması gerekir ki siz ikinci cümleye başlayabilesiniz.
Ayrıca IC ye gönderilen datanın belirli bir kalıpla terslenmesi gerekir yoksa saçma sapan bir veri gönderilmiş olunur.
bilmiyorum. Ben programlama dili standartları ne diyorsa onu dedim.
bu tür standart okuma yazma fonksiyonları stdin stdout dosyalarına okuyup yazar.
printf deki %c leri %s ile değiştirip denediniz mi?
ve hata tam olarak nasıl?