CD/DVD sürücüm çalışmıyor..

hacking67

Üye
Katılım
17 Tem 2011
Mesajlar
52
Puanları
1
arkadaşlar benim dvd sürücü 2 gündür çalışmıyor.Bios üzerinde görünüyor,boot yapabiliyor ama xp üzerinde çalışmıyor.Algılıyor sürücüyü yüklemeye çalışıyor yükleyemiyor ya aygıt bozuk diyor yada sürücü sistemde yok güncelle diyor. her türlü programla güncelleme aradım yok.acaba sıfırdan mı kursam xp yi? bana yardım edebilecek olan var mı?
 
Biosta görünmesi fiziki olarak ve firmware(şirket yazılımı)olarak sistemde(Dos'da) sürücünüzün mevcut olduğunu,ancak çeşitli nedenlerle(Virüs,hatalı kurulum,cd'den kurulum sırasında driver sürücüsünü tam olarak okuyamama, zaten bu durumda "sürücünüz düzgün çalışmayabilir" diyerek daha kurulumun başında bir uyarı alırsınız. vb. nedenlerden dolayı driver'ınız win xp kısmında kısmen bozulmuş veya hiç yüklenmemiş,ancak eskisi de tam olarak silinmediği(Kalıntılar kaldığı) için yeni algıladığı driver'ın yüklenmesinde sorun yaşanıyor görünüyor.Eğer aygıt yöneticisinde cd-dvd rom sürücüleri kısmında kırmızı ünlem işareti de bulunuyorsa, driver'ın bozuk ya da yüklenmemiş olduğu kesinlikle söylenebilir.Sistem geri yüklemeden mümkün olduğunca eski bir kopyayı geri yükleyip tekrar aygıt yöneticisindeki dvd-cd sürücüleri kısmını kontrol edin.Ama bundan önce kaspersky gibi güçlü bir anti-virüs yazılımıyla win xp'yi taratarak,sistemde hiç virüs olmadığından emin olmalısınız.Son olarak da dvd 'nin mevcut olan model ve tipini nete verip en son ve güncel olarak indirdiğiniz driver'ı xp'ye kurmalısınız.Kolay gelsin.
 
bugüne kadar hiçbir dvd ve cd sürücüsü için yazılım yüklemedim hep otomatik tanıdı ve kendi kendini kurdu. aygıt yöneticisinden cd ve dvd bölümüne gelip özelliklerden sürücünün yazılımını kaldırıp, donanım değişikleri butonu ile sistemi tekrar taratıp yazılımı kendisinin tekrar yüklemesini sağlayın eğer sorun çözülmemişse aygıtta donanımsal veya yazılımsal sorunlar olabilir.veya yazılımı yüklerken sistemin kurduğu dosyalarda sorun olabilr.
 
ben dediğiniz her yola başvurdum birçok kişiye de sordum.galiba extralar yüklenmiş olan bi xp kurduğum için driver çakışması olmuş format attım geçti.yardım ve önerileriniz için teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…