Tüm forum arkadaşlarıma iyi akşamlar. Epey eski fakat çok kaliteli ve güçlü bir sony component katlı olanlardan müzik setim var altı yıldır kullanmıyordum, birde 25 -30 yıllık Tehcnics marka 5 li changer adında CD Player var son yıllarda bu ikiliyi çok kullandım yıllarca fakat dün açtığımda playerin RCA stereo ses kablosunu amfiye girdiğim an hatta daha cd yi başlatmadan çok büyük bir parazit duyuluyor hatta müzik sesini bile etkiliyor ufak motor sesi gibi önce amfiden şüphelendim başka ses kaynaklarını aynı yerden ve anı rca stereo kablosu ile giriş yaptım örneğin DVD Player çıkışından denedim parazit hiç olmadı medya player ile denedim flash disk ten çalarak yine düzgündü. CD Playerden tamamen kaynaklandığını tam tesbit etmek için bu sefer playeri Sinema ses siteminin cd girişine bağladım ve aynı paraziti duydum. CD Playerin içini açtığımda tek bir kartı var görünüyor birde ön tarafındaki panel kumanda kısmı diğer kısımlar mekanik. Bir kaç resmini çektim bu konuda yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
Merhabalar sorunumu çözdüm parazit tamamen kesildi. En alttaki resimde trafonun üstündeki ne olduğunu bilmediğim üç bacaklı şasesi mi yoksa soğutucusu mu bilmiyorum oraya kablonon bir ucunu bağlayıp diğer ucunuda rca konnektörlerin şasesine içten vidaladım oldu. şimdi içime kuşku düştü acaba bağladığım transistörmü her neyse bir sıkıntı olurmu bilmiyorum. Saygılar.