Chıller kompresörü termistör arızası

arkadaşlar 70 hp (reffcomp) yarıhermetik kompresör hiçbir neden yok iken ara ara termistör arızası veriyor.Örneğin 1 hafta normal bir şeklde çalışıyor 1 hafta sonra arıza vermeye başlıyo ve bu arızayı sürekli veriyo herhangi bir ısınma yada yüksek amper gibi anormal bir durum da söz konusu değil iken.neden olabilir ???

-motorun çektiği akım ölçüldümü .3 fazda ki akımda normalmi
-besleme voltajı daima dengelimi (380 v.) ve ya faz-nötr 220 v. görüldümü
-sistemde yüksüz yolverme selenoidi varmı
-zaman zaman yüksek basınç oluşuyormu
-yağ ısıtıcısı aşırı ısınma yapıyormu
-termistör test edildimi.kararlı çalışıyormu
-sistemde yağlama sistemi varmı,varsa pompası veya flitresi tıkalı olabilirmi,bakıldımı.
bahsi geçen arızaya yorum yapılabilmesi için arıza bu gibi bilgilerin ışığında araştırılarak sıkıştırılmalı.kısa yoldan arızaya şudur demek doğru olmayacağı kanaatindeyim.

termistör arızası ve de sürekli aynı arızayı veriyor ise termistör ve kablo bağlantıları kontol edilmeli gerekiyorsa değiştirilmelidir.

sargı sıcaklıklarını makina gösteriyormu trane da gösteriyor çok rahatlıkla takip yapılabiliyor

Erol abi sanırım benim yaşadığım sorunun benzeri bir durum.motor besleme kabini içinde bulunan kontrol ünitesi sorunu gibi anladım eğer çift kompresör varsa sorunsuz olandan aktarma yaparak net tespit yapılabilinir.ben o şekilde kesin teşhisi koyabilmiştim.

iyi çalışmalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…