Cimon CM3 PLC ile FUJİ Monitouch Technoshot Serisi HMI

nanotek87

Üye
Katılım
16 Nis 2011
Mesajlar
52
Puanları
1
Slm;

Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin. Elimde Cimon CM3 Serisi PLC ve Fuji Monitouch Technoshot HMI bulunmaktadır. PLC ve HMI arasındaki bağlantıyı COM3 üzerinden RS485 bağlantısına göre ( Technoshot içerisindeki HELP menüsünde TS Connection bölümünde bu bağlantıyı şemasal olarak bulabilirsiniz ) 9 pin dişi soket ile MODBUS RTU olarak haberleşmesini gerçekleştirdim. Technoshot HMI ile yeni uğraşmaya başladığım için panelde herhangi bir buton koymak, sayfalar arası geçiş yapmak, PLC'nin hafızasına değer yazmak ya da okumak gibi işlemler yapmak epeyce vaktimi alıyor. Technoshot HMI ile uğraşan arkadaşlar örnek olması açısından bir paylaşım yapabilirler mi acaba? Ben projemi bitirdikten sonra sizlerle paylaşacağım çünkü bilgi paylaştıkça çoğalır.

SAYGILARIMLA...
 
Slm Arkadaşlar;

Fuji Monitouch Technoshot HMI ile Fuji Frenic Eco Serisi İnvertörün RS 485 haberleşmesi örneğini gönderdiğim linkte bulabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gerek husus İnvertör ile HMI arası haberleşme kablosunun doğru şekilde yapılmasıdır. HMI tarafında 9 pin erkek konnektörün 1 ve 2 numaralı bacaklarına 1 +D, 2 -D şeklinde, İnvertör tarafında ise RJ45 Soketin ortadaki 4 ve 5 numaralı uçlarına sırası ile 1 +D ve 2 -D uçları karşılık gelmektedir. Bu arada RS 485 bağlantısı yapılırken Fuji Monitouch Technoshot HMI arkasındaki dip switchlerden 2 ve 3 numaralı switch ON pozisyonuna alınmalıdır. Bu uygulamadaki avantajımız ise Fuji HMI içerisinde bulunan Component Part bölümündeki macrolar sayesinde HMI ekranını invertör keyped ekranı gibi kullanabilmemizdir. Yani invertör keypedin de neler yapabiliyorsak HMI üzerinde de hem izleme hemde parametre değiştirmeye imkan sağlıyor. RS 485 haberleşme parametreleri ise invertörden ayarlanması gereken İstasyon Adresi 10, Baud Rate 19200, Data Bit 8, Stop Bit 2, Party None olmalıdır(HMI Ekranındaki ayarlar ile bire bir aynı olmak zorundadır). Bu uygulama da PLC kullanılmadan İnvertör ile HMI haberleşmesi gerçekleşmiştir. Sonraki paylaşımımda CİMON PLC haberleşmesini de göndereceğim.

Paylaşılan Dosya, Dosya Paylaşım Sitesinden Silindiği İçin Konu Çöpe Taşınmıştır.
 
Slm Arkadaşlar tekrardan;

Fuji Monitouch Technoshot HMI yazılımını gönderdiğim linke tıklayarak ücresiz olarak indirebilirsiniz. Linkte Fujinin sitesine yönlendirilecek olup ücretsiz olan MONITOUCH V8 series demo versiyonunu sayfanın altındaki V-SFT Trial Software sekmesindeki tuşa basarak ücretsiz olarak indirebilir ve yaptığım uygulamayı inceleyebilirsiniz.

http://americas.fujielectric.com/


SAYGILARIMLA...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…