Citect OPC Haberleşme

kaner

Üye
Katılım
14 Mar 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
42
Herkese merhaba,

Citect 6 ile ( Schneider'in satın almadan önceki versiyonu ) Phoneix PLC yi OPC üzerinden haberleştirmek istiyorum. Phoneix ile haberleşmeyince Matrikon OPC ve KEPserver ile denedim ancak olmadı. İnternetten bir kaç döküman buldum ancak 3 OPC de de bağlanamadım. Daha önce bu konuda uygulama yapan varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kaner YURTBAŞI

***************

İyi çalışmalar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Phoenix in kendi OPC yazılımı var.
PhoenixContact AX server.
Ekteki dosyada, Citect için Communication ayarları var.
Phoenix contact servere kurduktan sonra, Citect de ayarları yaptığınızda problemsiz haberleşiyor.

Phoenix, PLC yazılımını ücretsiz veriyor, Ancak OPC server ve Scada yazılımlarından lisans bedelini alıyor. OPC server için lisans ücretini ödemeniz gerekecek.
 
eğer PLC yi KEPserver ile haberleştirmiş ise citect le de haberlertirebilirsin.
 
Sn kaner,

Eger Phoenix Contact ILC 1xx veya ILC 3xx serisini kullaniyorsaniz AX OPC SERVER ile Citect ile haberlestirebilirsiniz. Fakat Citect OPC ayarlarini yapmaniz gerekiyor. Ayrica AX OPC SERVER in demo modunda testinizi yapabilirsiniz.
Hala yardima ihtiyaciniz var ise tturgut@phoenixcontact.com.tr adresine email atabilir misiniz? Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…