Üstatlarım hepinize hayırlı işler bol kazançlar saygı ve selamlar.
Class 952 Üflemeli Isı Ayarlı Dijital Sıcak Hava İstasyonum var.
Kalem havya ile çalışırken havyanın sıcaklık ayarını gösteren digital ekranda genelde havya ile çalışmaya başlayınca H-E yazısı yanıp sönüyor bazende önce S-E yanıp sönmeye başlıyor devamında H-E olup yanıp sönüyor ve 30 saniyelik bir süre3de H-E sabit yanıyor.
Esnaf bir arkadaşım kablosunda sorun oluyor dedi havyanın kablosunu değiştirdim daha kaliteli bir kablo aldım normalinden 20 cm uzan bir kablo taktım bir süre birşey yapmadı ama gene başladı tekrar kablosunu değiştiricem ama böyle bir sorun başına gelen var mı yani sorun kablo ile alakalı mı yoksa misal havyanın ucunuda değiştirmiştim onunla alakalı bir sorun olabilir mi misal yerine tam oturmuyordur vs. vs.
Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bahsi geçen arıza kodları Sensör ve Rezistans arızası olduğuna işaret ediyor. Orjinal olmayan havya ucu bu problemi yaratabilir kesinlikle. Yerine oturmamış olabilir veya sıcaklık sensöründe bir problem olabilir. Orjinal havya ucunu tekrar takın açabiliyorsanız havyanın içerisini kontrol edin temassızlık sensör vb şeyleri.
Ek olarak eski hasarlı kablo da cihaza hasar vermiş olabilir.
Bahsi geçen arıza kodları Sensör ve Rezistans arızası olduğuna işaret ediyor. Orjinal olmayan havya ucu bu problemi yaratabilir kesinlikle. Yerine oturmamış olabilir veya sıcaklık sensöründe bir problem olabilir. Orjinal havya ucunu tekrar takın açabiliyorsanız havyanın içerisini kontrol edin temassızlık sensör vb şeyleri.
Ek olarak eski hasarlı kablo da cihaza hasar vermiş olabilir.