CNC İşleyecek Malzeme

hmm. Aklıma bir şey geldi. Binalarda dış cephe kaplaması olarak kullanılan bir malzeme var. Dış yüzeyi aşağı yukarı 1mm kalınlığında alüminyum (bu yüzeyde folyo var), ortası kompozit (epoksi bilmem ne), diğer yüzeyi ise yine kompozitten sert bir katman. İki tarafı da kullanılabiliyor. Yani ister alüminyum tarafını kullanıp metalik görüntü elde ediliyor, ister diğer taraf. Kompozit olduğu için çok sağlam bir malzeme. Toplam kalınlığı 4-5mm civarında ama belki daha inceleri de vardır.

ODTÜ'de yeni bir bina yapıldı. Dış yüzeyine bu malzemeden kapladılar. Elime bir parça alıp inceledim. Çok sert ve kaliteli bir malzeme. "Alüminyum Kompozit" diye ararsan bulursun.
 
Evet onuda gördüm incelerken. Olabilir gerçekten. CNC'de düzgün işlenir mi? susuz.
 
Hic denemedim. Susuz derken sifir su mu? Bende yagdanliga benzer bir sey var. İcine bor yagi dolduruyorum. Kesim yaparken arada bir malzemeye damlatiyorum. Sogutma icin degil ama kolay kesmesi icin. Cok faydasi oluyor.
 
Profil olmaz. Boyutlar sürekli değişecek.
Sıvı, yağ olmaz. Çünkü aynı makinayla önce ahşap işliyorum. Ahşaba yağ değerse çıkmaz. Su ise talaşla karışır, ahşaba gelirse lekeler vs..

Tek çarem düz plastik bulmam. Mesela bir ara dükkan raflarının arkasını kaplamak için böyle pvc'ler vardı. Ama kim satar bilemiyorum.
 
http://www.telorreklam.com/urun.php?urun=4
Aradığınız malzemenin adı PVC levha diye geçer, reklam malzemesi satan yerlerde bulunur. Reklamcıları bir dolaşın, ellerinde çöpe atılacak küçük parçalar vardır, deneme amaçlı alabilirsiniz. Benim plexiglas aldığım yer aynı zamanda lazerle kesimde yapiyordu, orada çöpe gidecek malzemelerin arasından ben farklı renklerde yarayacak miktarda pvc levha almıştım.(kiminin çöpü, kiminin hazinesidir )
 
@alpsah01 tamamdır. sanırım bu. Ama her reklamcıda yok. PVC deyince pleksiglass çıkartıyor çoğu. biraz dolaşmam gerekecek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…