öncelikle cevap için çok teşekkür ederim modül olarak tercih etmemin sebebi dediğiniz proğramları kendim kullanamıyorum diğer bir sebep modüller bana uygun bir maliyetle gelecek ve modülleri bizzat kendim alacağım ben şu anda çindeyim ve firma istediğim değişiklikleri yapabileceğini söyledi hatta ellerinde bu modüllerin ray araba olanıda var fiyat biraz daha pahalı ama genede tr den ucuza geliyor yarın onlarla görüşüp modüllerin içerisine sizin söylediğiniz şekilde ray araba olan modeli isteyeceğim. Aklımdaki; modülleri ve gerekli diğer tüm parçaları buradan alıp yanımda getirmek ve türkiyede bunları toparlayıp makine haline getirmek Amacım: alide yada türkiyede 60a40 2.2kw lık güzel bir hazır cnc fiyatına daha büyük daha sağlam ve hassas işler yapabilecek bir cnc ye sahip olmak ama dediğim gibi çok tecrübesizim ve bir atımlık barutum var bu sebeple yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim Buradan almayı düşündüğüm parçalar : Modüller,Spindle ,spindle için 400hz 220 V frekans inverteri,kontrol kartı,Sürücüler, step motorlar ve gerekli bağlantı jak pim vesaire ufak tefek parçalar panoyu tr de yapmayı düşünüyorum
bu arada step motor yerine servo kullanmak bu makine için dahamı mantıklı olur yoksa gereksizmi ?