Öncelikle zehri kaptığın için geçmişler olsun diyorum.
Keşke makinenin fotoğraflarını ekleseydin.
Eski freze dedin kare kızak kullanacağım dediğin düştüğün çelişkinin farkında olmadığını düşünüyorum. kalıpçı frezelerin kızakları kırlangıç kızak olur. Kare kızağı nasıl kullanmayı düşünüyorsun onu anlamadım.
Servo kullanıyor olman güzel güzel olmayada o motoların fiyatlarından haberdarsın inşallah. Güç sıralamanda yanlış. Z ekseninde düşük güçte kullan X ve Y de yüksek güçte kullan. Asıl yükü çekecek olanlar X ve Y
Servo yerine orjinal leadshine enkoderli step motor kullan 2Kw servo fiyatına 2 kw servodan 3-4 kat güçlü motor almış olursun ki kırlangıç kızaklarda ki sürtünme daha çok olduğu için kare kızak gibi yükü kolay kaydırmıyor. Ben 8Nm enkoderli step kullanıyorum. 8Nm motorda birde 5:1 redüktör var. Yani 8x5=40 Nm tork demektir.
4005 biyalı vida güzel. Daha küçüğü kurtarmaz o ölçüdeki bir makineyi. Vida somun markası olarakta kesene en iyi markadan kullanmanı tavsiye ederim. Ama vidaları somunları takacağın yerleri iyi hesaplaa 4005 vidayı ezbere alıp sonra bu yerine oturmadı demeyesin
Yolun açık olsun güzel ama zor bir işe soyunmuşsunuz. İnşallah yaparsınız.
Ayrıca bu konumu incele bi fikir verir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/eski-kalıpçı-freze-cnc-dönüşümü.108406/