CNC kontrol ünitesi hangi yazılım

AAbaaa

Üye

CNC işletim sistemlerinde (Fanuc, mitsubishi, okuma, vb) hangi yazılım dilleri kullanılıyor bilgisi olan var mı

Biraz daha net sormanız gerekir.

Cnc işletim sisteminden ziyade kontrol sistemi demek istediniz sanırım, yazılım dili derken programlama dili (pascal, fortran, c+, virtual basic, pyhton) bu şekilde mi sormak istemiştiniz?

Örnek, ben mach3 kullanıyorum, windows xp ve win7 kullanıyorum (dual boot-bir hdd sorun yaratırsa hemen diğeri ile devam etmek için) yani mach3 programı windows işletim sisteminde çalışıyor. Linux işletim sisteminde çalışan kontrol sistemleri de var (linuxCnc- eski adıyla emc2). Vectric aspire kullanıyorum, buradan takım yolunu gcoda çevirirken postprocessor kısmından mach3 ü seçiyorum.

Sormak istediğiniz bu şekildemiydi?

herkesin kendi dili var o konuda . siemens sinumeric kullanır yamazaki mazak (mitsubishi) kullanır mazatroldur onu kullanır ge fanuc intelligent deye bir softwari var onu kullanır codesys soft motion kullanır çoğuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…