Asetat kullanacaksın. Mürekkep püskürtmeli yazıcı ile asetata çıktı alacaksın bu kadar basit
Elde PCB yapmak konusunda CNC dahil denemediğim kullanmadığım yöntem kalmadı diyordum. Ama Mürekkep Püskürtmeli yazıcıyı ilk defa duydum.
Bildiğim kadarı ile 2 tip mürekkep var. Biri suya dayanıksız. Direkt baskı yapmaya çalışanlar genelde fırınlamada yapıyorlardı.
Kendi adıma Brother HL-2040 Laser yazıcı ile Aliexpress den alınma toner transfer kağıtlarını kullanıyorum. Daha önce laser etiket kağıtlarının taşıyıcı kısmının parlak, kaygan olan tarafına baskı yapıyordum. Ama kağıt ince olduğu için kayma olabiliyordu.
Kazım hoca reklamcıların kullandığı etiket kağıtlarının taşıyıcı kısmını öneriyordu. Ama bu kağıtlar normalden kalın olduğu için yeterince ısınmayabiliyor, her laser yazıcı baskı yapamıyor bu tip kağıtlara.
Laminatör olarak Mapilam 124 kullanıyorum. Modifiyesiz 200 dereceyi geçiyor.
Daha iyi yöntem Dry Film kullanmak. Dryfilm'de de özellikle ilk banyonun derişimi, sıcaklığı vs. faktörler önemli. Tekrarlanabilir ince iş için çok deneme yapmak gerekli.
CNC konusuna gelirsek, ön hazırlığı vs. bir kere yapıldıktan sonra işi bağla, bırak unut adeta. Ama işlem süreleri çok uzun olabiliyor. Ve gürültüsü çekilmiyor.
Uçlar köreliyor, kırılıyor vs. Deneme işleri için FR4 gibi epoxy PCB kullanmamak çözüm olabiliyor ama bir yere kadar.
Gayet ucuza, profesyonel PCB için zaman da varsa pcbway, seedstudio gibi siteleri kullanmak en iyisi. Delik içi kaplamalı, solder masklı, silk screenli. Ama 3-4 haftada ancak gelir. Kargo maliyetine katlanılırsa DHL, UPS vs. ile 1 hafta gibi sürelerde de geliyor.