Cnc ler hakkında yardım

Katılım
7 May 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar öncelikle işlerinizde başarılar dilerim. Forumdaki arkadaşlardan bi ricam var. Cnc işine yeni giricem. cnc imal etmek düşüncesindeyim. Fakat nerden başlayacağımı tam olarak bilmiyorum. Bir çok site gezdim ve kafam karıştı. Konuyla ilgili tecribeli arkadaşlarının yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Cnc imal ediceğim derken,cnc torna,freze yimi kast ediyorsun.Yoksa servo ve step kullanarak farklı bir makinamı imal etmek istiyorsun?
 
Kendiniz veya müşteriniz için bir tek makineden mi bahsediyorsunuz?
Mekanik düzeneği de mi kendiniz üreteceksiniz yoksa hazır bir klasik tezgahi mi CNC'ye cevireceksiniz?
Makine ne tip ve ne hassasiyette bir işte kullanılacak?
 
CNC imalatı derken kullandığınız Nickname bakarak otomasyon gibi bir sektörde olduğunuzu varsayıyorum.buna göre;
cnc frezeler, step sürücü ile yada servo sistemle oluşturuluyor.
makbule geçeni tabiki servo sistem.
bugün basit bir tezgah örneğin 40*40*20cm işleme kapasiteli,lineer rulman,boşluksuz vidalımil-somun,alüminyum kostruksiyon,yüksek hızlı ve güçlü bir spindle motor hesapladığınızda,ve buna adam gibi servo ve servo sürücüler koyduğunuzda 10bini gözden çıkarırsınız.kaça satarsınız bilemem.
ama alıcılarının amatör olacağını düşünmeyin.
yok servo değilde step kullanıcam derseniz,mekanik masrafınız aynı kalır ama step ve sürücüleri sayesinde masrafınız 3-5 binlere kadar düşer.ama step ile de piyasaya ortaya çıkabilirmisiniz bilemem.
zira nette bu işi bolca yapan var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…