CNC Projesi -3 eksen-

toni09

Üye
Malzeme listesi

1-4,5nm 8,5nm ve 12,5nm step motorlar 4.2A ile çalışıyorlar almışken 50tl fazla verip 12,5nm alayım diyorum -225TL-x3
*Burada 6A yazıyor? 12,5nm
2-sürücü olarak -125TL-x3
3-Kontrol kartı -70USD-
4-Spindle motor hakkında hiçbir fikrim yok
5-Sonlandırma rulmanı -25TL-x3
6-Kızak ray araba 20mm kızak metresi -80 $-x2 araba-43 $-x4 sadece x ekseninde kullanmayı düşünüyorum çok pahalı
7-20mm destekli mil -25TL-x4 yataklı lineer rulman -20TL-x8
8-HİWİN VİDALI MİL VE SOMUNLARI 1605 metresi -45 $-x3 somun -88 $-x3
9-SİGMA PROFİL -50TL-
10-Güç kaynağı bakmadım

yapmak istediğim işlem ağaçda 20cm derinlik işlemek yorumlarınızı alabilirmiyim? malzeme listem yeterlimidir,fazlamıdır ne önerirsiniz.

1) 4.2 A gördüğün Unipolardır.
2) Bu sürücülerle anca 2-3 NM çalıştırırsın. Sana CEO8060 gibi birşey lazım.
3) Kazım Abi de olsaydı da görseydi
4) Yerli spindle motorlar var. 1-3-5-10 kw 18000 d/dk. Hız kontrol ünitesini de ilave edersin.
5) Sonlandırmadan önce başlatma yatağını düşün. BK - FK tarzı. Son zaten sonda bir önemi yok
6) Seçim iyi. Katsayısı düşük Türkiye de zor
7) Madem bunları kullanacaksın X ekseninde lineara ne gerek var?
8) 1605 oyuncak kalır. En az 2005 z ekseninde 2525 x ve y ekseninde.
9) Bu da sinek konmuş gibi oldu Bir süre sonra oynaşmaya başlar makinan.
10) 50 VAC 1500 W. trafo en uygunu olur.

Fiyatları iyi araştır. Bu malzemelere biraz pahalı.
Kolay gelsin.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
şimdi malzeme listemizi düzenleyelim

1- step motorlar 12.5NM 34STH156-6008
2- sürücüler değiştirildi CEO-8060
3- miller 2505 olarak değiştirildi HİWİN VİDALI MİL VE SOMUNLARI
4- Vida mil uç yatakları VİDALI MİL UÇ YATAKLARI OYNAK VE SABİT BK-BF-FK-FF: satış, İstanbul'daa satın al. ERFOMA LİNEER TEKNOLOJİ MAKİNA ve MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ şirketinin VİDALI MİL UÇ YATAKLARI BK VE BF
5- kablo tasıma sistemi KABLO TAŞIYICI SİSTEMLER: satış, İstanbul'daa satın al. ERFOMA LİNEER TEKNOLOJİ MAKİNA ve MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ şirketinin KABLO TAŞIYICI SİSTEMLER
6- en çok yük x ekseninde olacak diye düşündüm oda bi kütük ağırlığı o yüzden tüm eksenleri kızak sistemi mi yapayım mil sistemi mi yapayım kararsızım bu durumda para yeterse kızak yapıp geçeceğim

Açıklama; Hocam biz 6bin lira gider diye düşünüyoruz 3 kişiyiz yavaştan tasarım ölçülendirme malzeme listesi oluşturuyoruz parayı toparlayınca başlayacağız yapıma,makineye yaptıracağımız işlemde saz teknesi oydurmak dut ağacından

Anlamadığım kısımlar
Katsayısı düşük Türkiye de zor
Bu da sinek konmuş gibi oldu

şekildeki iskeleti kendi ihtiyacıma göre ölçülendirirsek benim işleyeceğim malzeme saz teknesinin en büyüğü
-Meydan Sazı-
Tekne boyu 52,5 cm
Tekne eni ve derinliği 31,5 cm
yani ben eksen uzunluklarını x:60 veya 70 y:50 z:35 yapsam yeterli o iskeletin aynısını bu boyutlara uygun şekilde yapacağım bu durumda maliyet düşebilirmi

...3) Kazım Abi de olsaydı da görseydi
...

Bu vatandaş cnctekniknetde sordu .
Cevap yazdım , sordukların daha önce bir çok kez en ince ayrıntısına kadar anlatıldı , o başlıkları bul oku sonra sor yardım edelim.
Olmadı pm attı aynı cevabı verdim.
Şimdi kopi pasta burada.
Az dolaşsa , bu sorduklarının yorumunu kaç 10 defa anlatıldı bulamaz mı ?
Genç bir arkadaşımız heyacan var anlıyorum ama söz dinlemesi gerek , dinlemeyecekse neden yazalım ki.

...5) Sonlandırmadan önce başlatma yatağını düşün. BK - FK tarzı. Son zaten sonda bir önemi yok
...

Bundan biraz bahsedelim önemlidir pek geçmedi.

Motorların yatakları 1-3 mm ileri geri oynayabilir !
Böyle olması gerekiyor.
Bu yüzden düz kremayer doğrudan motor miline bağlanabilirken helisel kremayer doğrudan bağlanmaz !!!
Bu durumda eksen vidaları bir şekilde sabitlenmeli.
Genelde motor tarafında mil kaplini bağlantı kaplini filan derken o tarafa değide karşısına-son tarafına ileri çeksende itsende gıyneşmeyen bir yapı gerekir.
Sonlandırma rulmanları kodunu verdiğin gibi çift sıra özel sırt sırta yaslanmış ve tabii pahalı rulmanlardır.
Linkteki rulman kesinlikle o tip bir rulman değildir ve oynak yatak tek sıra sıradan montaj rulmanıdır ve piyasada büyüklüğüne göre 3-5 TL ye bulunabilir.
Taşıyıcı olabilir ama asla sonlandırma işlemi yapamaz.
Kendim yaparım derseniz büte ler uygundur ve basit bir yatağa çift taraflı 2 adet koyup sıfır boşluk ayarlayabilirsiniz.
Büte tanesi 2-5 TL gibidir...

hocam bütün gün forumlarda dolaşıyorum cnc başlıklı konuları okuyorum işime yarayacak bilgileri bilgisayara kaydediyorum ama diğer konularda yapılan makineler küçük çaplı makineler o yüzden sorma gereği duyuyorum yoksa kafamda oluştu bazı şeyler bugün bi iskelet için ne kadar gidecek onu hesaplayacağım evet heyecanlıyım yavaş yavaş başlamak istiyorum o yüzden ya malzeme listemte olumsuz parça varsa diye tedirgin oluyorum bunu da konu açarak gidermeye çalışıyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim daha inceleme fırsatım olmadı ama akşama inşallah

Anlamadığım kısımlar
Katsayısı düşük Türkiye de zor
Bu da sinek konmuş gibi oldu

Bu çok çok teknik bir konu. Bu cümleleri sadece büyük büyük büyük üstadlar anlayabilir (dermişim)

Raylar üretim ve kullanım niteliklerine göre sınıflara ayrılmıştır. İthalatçıya göre değişir. Kim hangi katsayıda satıyor. Biraz içinde olmak lazım.

Stepler de yıllardır Çakma etiketlerle vs. ile satıldı. Çok iyi tanırım vatandaşın biri zamanında İtalyan step motor üreticisinin etiketinden yaptırıp Çin menşeili kalitesiz (Çin yapımı kallitesiz anlaşılmasın sakın. Çok kalitelileri motor üreticileri de var malum) motorların üzerine yapıştırıp satıyordu. Bilmeyen ne bilsin. Elinde alet mi var 12.5 nm motor gerçekten değerlerini veriyor mu? Dikkatli olmak lazım.

Sinek konmuş lafı sigma profil içindi. O kadar mekaniklerden motorlardan sonra dandik profillleri görünce söylemeden geçemedim. (dandik lafı satıcı yada üretici için değil. malzeme cinsi için)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…