Cnc Router Eksen Sorunu

Backlash veya benzeri bir durum olup olmadigina baktin dimi, elle ittirip bosluk varmi diye. Bir de step motor kontrol kartindaki dipswitchleri kontrol etmeni tavsiye edebilirim abi.
 
@Kurt_Kurt @KAZIMUGUR hocam. Step motorların adım kaçırması acceleration per. units değerinin yüksekliğinden kaynaklanabilir mi? Bu değer bende 1000 olarak duruyor. Bunu daha da düşürsem adım kaçırma olayı düzelebilir mi? İş baya uzun sürecektir ama temiz çıksın yeterli.
 
evt olabilir
o zaman şöyle bir test yap bütün eksenler mi 1000 değerinde ? 1200 veya 1500 değerde kaydedip boştayken makineyi shift tuşuna basılı tutarak yürüt o zaman motorlar stall olacak mı bir bak
böylelikle deneyerek motor stall değerini öğrenmiş olursun
örnek olarak veriyorum 3000 mm/dk hızında motorlar stall oluyorsa 2000 değerine çek
gcode çalıştırırken boştaki hızında (yani uç dalmadan) 3000 yerine 2000 de çalışacaktır. böylelikle motor adım kaçırmaz işi düzgün yapar.

bir de kullandığın programları da bir kontrol et.
pc de başka program kullanma özellikle windowsun uzak masaüstü ile pc ye bağlanma (ben test ettim ve gerçekten paralel porttaki pinleri etkileyeck sinyaller gönderiyor)
gerekirse pc ye format at xp yükle standart driverleri yükleyip sadece mach3 kur.
 
Şu anda evet 1000 değerinde. Denemeler yaptım 1500 1400 denemiştim. O kısımda daha da hızlandığı için adım kaçırma riski daha da artmıyor mu ama? Step motorların gerçek değerini nereden öğrenebilirim? Üstünde herhangi bir açıklama vs yok. Bana söylenen Motorların takılıp takılmadığını öğrenmek istiyorum. En dandiklerini mi taktı acaba?
(Stall olma durumu motorların hızlanıp birden durup gidememe durumu oluyor değil mi?)

Şu anda bilgisayarda mach 3 haricinde bir program yok. Basitleştirdim. Ama bir format tekrar atıp tekrar bir denerim bu durumu da. Bilgisayarı kesinlikle internete vs de bağlamıyorum. Herhangi bir yavaşlık olmasın diye. Yarın ilk iş dediklerinizi yapmak olacak.
 
Ustalar çok teşekkür ederim cevaplarınız çözüm önerileriniz için. Fakat denediğim hiçbirşey işe yaramadı. Bu arada motorların 2.2nm olması olasılığı var sanırım. Gücünün yetersiz kalması enkodersiz düz step motor olmasından kaynaklı olması üzerinde baya kuşkuluyum. Sorun büyük ihtimal bunda. Bu konuda biraz aydınlatıcı açıklama alabilir miyim? düz kesimlerde kabatalaş alımlarda hiçbir sıkıntı yokken. sadece 3d rölyeflerde bu motorun yetersiz kalmasından dolayı mı kaynaklanıyor? Tekrar tekrar çok teşekkür ederim.
 
bir sny kullandığın güç kaynağı nedir ??
motorların maksimum akımı kaç
sen kaç amperlik güç kaynağı kullanıyorsun

aklıma bir tek şu geliyor 3d li işlemede 3 motorda aynı anda çalıştığı için güç kaynağı yetersiz kalırsa adım da kaçırabilir.

x ve y ekseni çalıştığında bu eksikliği hissetmiyor olabilirsin.
 
@asenyurt hocam valla elektriksel konularla aram çok iyi değil ama fotoğrafını göndersem size özelden. Muhtemelen yetersiz kalabiliyor olabilir ama makineyi ilk aldığım haftaki deneme güzel pürüzsüz çıkmıştı. sonradan akımda sıkıntı yaşama durumumuz olabilir mi?
 
sen önce motorların modelini öğren üstünde stickerinde yazabilir hiç sticker yoksa en azından boyutunu ölç ki hangi standartta olduğunu tahmin edelim.

daha sonra güç kaynağı nasıl bir şey ona bir bak. ayrı ayrı sürücülerin mi var yoksa tek bir kartta mı ? (tba serisi toshiba sürücülü)

güç kaynağındaki üstündeki yazan verileri de buraya yaz kaç volt kaç amper ?
 
Özel mesajda da belirttim ayrıca da buraya yazayım. 57 flanş 2.2 nm step motor
TB6600 sürücüsü kendinden bir kart. güç kaynağının fotoğrafını da alt kısma atıyorum.





 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…