cnc router için motor seçimi

15 lik rayin ben cok kotu anilari var.. bi makina bakiminda cok zamani almisti ikinci kez sorun oldugunda 25likle degistirmistim takimi tabi orda delikleri hazirlayan cok kotu hazirlamisti....bundan.
 
dediğinde haklısın alanı büyütsem fena olmaz. Ufak olsun ama rijid olsun diye yola çıktım. Buna bu kadar verene kadar şunu alırım daha iyi diye diye bu noktaya geldim Genelde alü işleyeceğim için bana aslında z ekseninin daha uzun olması gerekmekte ama bu sefer makinanın rijidliği bozulacak. 500x500x250 benim için ideal bir çalışma alanı fakat makina büyüyor çok yer kaplayacak ve esneme yapmaması için bir çok ekleme yapmam gerekecek. Maliyet artacak vs vs. belki makinayı evde kullanamayacağım çok ses yapacak veya ortalığı çok kirletecek. Herşeyi kurduktan sonra belki sistem istediğim gibi olmayacak ve proje rafa kalkacak dedimya şunu alana kadar bunu alırım demenin sınırı yok. o yüzden artık bu noktada kendime limit koydum. yapimde çıksın aradan. çok fazla vakit ayıramıyorum şuan ama kafamda hep bir yerde duruyor gereksiz yere beynimi yoruyorum artık yapayım çıksın aradan diyorum

hoby amaçlı yaptığımız için bizi kısıtlayan çok fazla etken oluyor. yer , bütçe, vs gibi.
 
DHL sana bir mail atacak. O maili aldıktan sonra DHL'i telefonla arayıp gümrük işlemlerini başlatman gerekiyor. Telefondaki kadın senden kimlik fotokopini, banka ekstreni ve cat3 diye bir formu doldurup göndermeni isteyecek. Beş para etmez gümrük memurları lütfederlerse ürünün kişisel kullanıma uygun olduğuna karar verecekler. Tavsiyem o maili alır almaz bahsettiğim maili hazırla ve gönder.
 
hocam bi kere dhl yüzünden zaten zor durum yaşadım okkalı bir vergi ödedim. umarım çok sıkıntı olmaz.
 
Ben 2.2kw spindle ve 4kw sürücü getirtmiştim. DHL bunu şahıs olarak sen getiremezsin dedi. Geri gönderin dedim. Aldığım çinli de geri çekmeye nazlanınca 1 ay kadar DHL'de bekledi paket. Sonunda razı ettim ve paket alıcıya gitti. Adi Çinli EMS ile göndermek için 150$ para istedi. Olmaz iade ediyorum paramı refund et dedim almam dedi. Çaresiz 150$'ı bayıldım. EMS ile geldi nihayet ama %20 vergi de ödedim. Netice itibariyle iyi bir ders öğrendim ve dünyanın en pahalı 2.2kw su soğutmalı motoruna sahip oldum.

DHL, UPS gibi seçenekler varsa kulağa çok hoş geliyor ama davulun sesi uzaktan güzeldir. Mal ülkeye girdikten sonra sizi kucaklıyorlar resmen. EMS'ten vazgeçmeyin.
 
dediğine katılıyorum. 100$ üzeri bir alımda asla ve asla dhl vb firmaları tercih etmem.
 
Eski 100 lük rakam değişmiş diye duydum kanunu miktarı öğrenmek gerek arkadaşlar sonradan üzlmemek için
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…