cnc router için motor seçimi

sayfanın çoğalması seni rahatsız etmeye devam edecek gibi görünüyor. çünkü sen ve senin gibilerin gereksiz yorumları sayesinde sonu gelmeyen bir konuya döndü.
 
tmm ya bu kadar büyütmeye gerek yok benim demek istediğim alt tarafı 3 tane 50 şer dolarlık motor çok fazla sorgulamamak lazım

bir daha yazmam konuna özür dilerim
 
kardeşim fitili taaa en başta ateşleyen sen oldun. gereksiz sivri yorum yazdın ve konu uzadı gitti. O kadar dedim faydalı bilgi paylaşalım da herkes nasiplensin. ama sen hala gereksiz yorum yapıyorsun.
 
Herkese selamlar.... Yapmayin..boyle olmaz.. sokaktada konusmayip senin sokagindan gecemem diyenler var sonra bisileri birilerine atip karsilik olarak tas mermi bisiler atiyolar.. konusarak cozemeyeceksek nasil cozelim.asenyurt kardesim bu yazdiklarim senin icin degil sakin uzerine alinma.genel olarak yazmak istedim. yazisma ortaminda iletilerimiz yanlis anlasilabilmekte.. bu nedenle bisileri yazdiktan sonra hemen yayinlamak yerine bir kenara yazip araya biraz zaman koyup tekrar okumak ve yazdiklarimiz icin empati kurmak gerekiyor.. ozellikle forum ortaminda diyologlara dikkat etmek lazim.. bilmeyenler sormaktan cekiniyo bilende bir gomlek ustunmis gibi cevap verdimi olmuyo. Bilgi paylasilmaktan kaciniliyor. cevap bide ya bu muydu gibi oldugunda, karsi tarafi uzebiliyor.. benim bildigim yuz yuze gorusme firsati bulamadigim ama artik foruma girmeyen veya konulari bildigi halde cevaplamayan cok arkadasimiz var.. lutfen bir birimize gerecek sekilde cevaplar vermeyelim bu tip seylerin bizim kulturumuze uymayan şeyler diye dusunuyorum... konuya donecek olursak olumlu veya olumsuz bir netice aldiysak sayfa sayisinda sikinti yok..
ee motorlarda secilmisss... bundan sonra ne yapicaz onu konusalim agalar...
Cemal bey kardesim ben yine yineleyim cizimde elimden geldigince yardimci olurum atolyemde var atolyede acik bufe sikinti yok istedigin zaman gel..asenyurt bey kardesim lutfen sende senin konuna bida yazmam deme sendede cok cevherler var bizi senden mahrum birakma.. ayni sekilde sanada yazdimci olabilecegim bisi olursa ne gerekiyorsa yaparim....
 

abicim çok teşekkür ediyorum.
Dediğine tamamen katılıyorum. Bir konu açıyoruz bilgi paylaşımı için ama sayfanın çoğalması birinilerini rahatsız ediyor. 15. sayfaya geldik görende bütün sayfalarda motor konuşuldu sanır.
Ben genelde forumlarda çok yazan biri değilim. okumayı tercih ederim. Biraz aktif olmaya başladık bildiğim birşey varsa paylaşayım diyorum 1-2 şey yazıyoruz bi bakmışım yaşını başını almış kişiler benden alıntı yapıp gereksiz sert bir şekilde bana cevap veriyor. Eğer bilmediğim ve yanlış söylediğim birşey varsa "kardeşim sen yanlış biliyorsun doğrusu bu " der düzeltirsin ama vatandaş ne doğruyu anlatıyor nede düzgün bir üslup kullanıyor. Gelde şimdi konulara yorum yap.

Yurt dışındaki forumları takip ediyorum. Adamın aracının motorunu kırıyor nasıl tamir ederim diye konu açıyor. Sayfalarca adama ne yapacağını tarif ediyorlar herif evinin bahçesinde arabasını tamir ediyor. Burda aynı konuyu açsak " sen salak mısın? git ustaya yapsın" gibi bir ton laf duyarız.
Bu konuda bile alt tarafı $50 lık motor ne uğraşıyorsun diye cevap geliyor. Bu kafayla ilerleme olmuyor işte. Bu nedenle genelde aradığımız cevapları yabancı forumlardan ediniyoruz. Türklere bir faydamız olsun diyoruz ama illa tekere çomak sokcak zivrililecek biri çıkıyor ortaya.

Açıkçası bu saatten sonra konuları anca incelerin birşey paylaşmaya gerek yok. Zaten çok bilgili arkadaşlar var bince mesaj yazmış. Sen bilemezsin ben bilirim diyor. Hep televizyonda görüyoruz ya ünlüler " kitaplarımda bunları açıkladım alın okuyun" burdakilerde 2000 mesaj attım git onları oku öğren diyor.

son olarak hepimiz yaşımız başımızı almış eğitimli insanlarız. birbirimize firki olarak destek vermeyeceksek lütfen kırıcı şekilde cevap vermeyelim de insanları yaptığı işten soğutmayalım.
 
Bilgi amaçlı konuyu güncelliyorum. Belki birilerinin işini görür.

Aliexpresten sipariş ettiğim sürücü 1 haftada elime ulaştı. Satıcı kargoyu 2 gün geç vermesine rağmen DHL kargo ürünü Türkiye'ye bir günde getirdi. Malesef ülkemizdeki prosedürler yüzünden 4 günde elime anca ulaştı.

Bu arada DHL güzel çalışıyor fakat pahalı mal getirmenizi tavsiye etmem çünkü kesinlikle vergi ödersiniz. İşlem uzarsa extradan ardiye ücretide ödersiniz ve toplamda maliyet astarı yüzünü geçer.

Elektronik malzemelerden de 1-2 resim yükleyeyim. Bu gün müsait olursam devreyi kurup denemesini yapacağım. Bu arada sürücü baya ufakmış. Almadan önce resimlerine baktığımda çok büyük görünüyordu.
 
kaç para verdin bunlara ??

bana çakma leadshine gibime geldi
 
leadshine 65 dolar kargo dahil. bende zaten güvenmediğimden ilk önce 1 tane sipariş ettim. testten sonra beğenirsem 2 tane daha alacam. Çakma olduğunu nasıl anladın bu arada
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…