m_senturk
Üye
evet tablodan, 0,18mm de tablodan,
ama kesme hızıyla ilerleme hızını karıştırma
Kesme derinliği(max) a = 5 mm
İlerleme hızı(max) 1 m/dk
Boşta ilerleme hızı 15 m/dk
Alın ve çevresel frezeleme tabii ki birbirinden farklı kuvvetler doğuruyor ama bitirme projesi için onu da yazmanın gerekeceğini sanmıyorum. genelde yüksek lisans tezlerinde bile yok ayriyetten çevresel ölçümü.
ben freze çapını 8 ilerlemede 25m/dk olarak aldım bi hesap yaptım. başka degerleri değiştirmedim. sen şimdi;
Kesme derinliği(max) a = 5 mm
İlerleme hızı(max) 1 m/dk
Boşta ilerleme hızı 15 m/dk
bunları söyleyince kafam karıştı. bu degerler bizim kabullerimizmi olacak yoksa cıkacak sonucmu böyle olacak ? burayı biraz acabilirmisin?
bu arada ben makine mühendisi değilim, bunları ben de okuyarak araştırarak buluyorum ve üniversitedeyken aldığımız mukavemet derslerinden hatırladıklarımla birleştirip bir cevap vermeye çalışıyorum. sürekli freze tezgahıyla işi olan biri de olmaığım için bu kadar teknik detaylara girince verdiğim cevaplar bazen havada kalabilir. o yüzden daha fazla detayı bence daha profesyonel birinden alman daha yararlı olur senin için.
şimdi burda bunaldım artık başkasına sormu demek istedin yoksa benim adım hıdır elimden gelen budur mu demek istedin şaka bir yana profesyonellige gerek yok hesap konusunda ortaya bişeyler cıksın detayları hocalara gidip sorcam. elbette bilmedigin yerler vardır ve seni zorlamak istemem ama şunuda söylemeden yapamıcam, bana göre bu konuda baya bir tecrube uygulama teori mevcut yani benden daha iyisini biliyorsn ozaman başkasını aramama gerek yok seni bulmuşum kolay kolay kaybetmek olmaz, sanırım benden kurtuluşun yok