cnc router yapmak istiyorum nereden başlamalıyım.

Öncelikle merhabalar
sayın bölüm yönetici ve üyelerini ilgiyle takip etmekteyim ve onlara imreniyorum
yaptıkları çalışmaları gördükçe. Kendime ait bir cnc router yapmak hevesi düştü
aklıma mesleğimizden gelen bir hastalık olsa gerek. Mesleğim elektrik teknisyenliği
otomasyon işiyle uğraşıyorum fabrikada zaten tekstil makineleri sürekli uğraştığımız
tamiratını yaptığımız işler. Fakat aylardır forumu takip ederim fakat nerden başlamak
gerekir doğrusu kafam karıştı şunu anladım öncelikle bir cad programına hakim olmak
gerekli yapacağınız tasarımın çizimlerini yapabilmek için daha sonrada tasarlayıp çizip
onu hayata geçirmek. Özellikle asenyurt arkadaş ve diğerleri güzel şeyler yapıyorlar
belki bir aydan fazladır solidworks programını kurayım pc me dedim bir türlü programı
elde edemedim indirdim fakat bu seferde kurulmuyor hatalar vs. neyse bakacaz bi çaresine formattır yeni bi notebook tur ne yapabilirsek biliyorum bu iş özveri gerektiriyor.
Bu konuda yardımlarınızı ilgiyle bekliyorum nerden başlamalıyım neleri edinip öğrenmeliyim yada daha doğrusu yaklaşımım doğrumudur.

bence yaklaşımınız kısmen yanlış

öncelikle heveslenip cnc yapılmaz bence.
kesim biçim yapacağınız malzeme nedir neleri işleyeceksiniz önce bunları belirleyip buna uygun bir makine düşünmek en uygunu olur.

teşekkür ederim cevabınız için bu saatte hala forumu takip ediyorum amacım seninki gibi sağlam yapılı bir makine kesip biçme ve işlenecek malzeme konusuna gelince ahşap plexi hatta aluminyum senin tasarımın maxmaliye çok benziyor değilmi.

evet maxmali tasarımına çok benziyor.
o da 10mm demir sac kullanmış fakat bence çok fazla ağır oluyor. zaten esneme yok yanlara lama koymaya da gerek yok.
fakat 5mm falan olursa yanlara lama koymakta fayda var. hem daha estetik duruyor.
[MENTION=414]KAZIMUGUR[/MENTION] abi vidalı millere nasıl bir gres kullanmam gerekir ?? spray lityum gresler var sence mantıklı mı ? yoksa yağdanlıkla içine yağ mı basmam gerekicek ??

Allah aşkına söyleyin , kim soktu aklınıza bu lityum gresi ?
Kaç kere anlattık kaç kere kavgası oldu ...

lityum gres kolay bulunuyo dün bauhause da karşıma çıktı ondan dedim yoksa kimse sokmadı.

[MENTION=133783]asenyurt[/MENTION] , lityum lu gresler yüksek ısı olan yerlerde mecburi kullanılır .
Öyle tipleri vardır ki 900 derecede iş görür.
O yüzden pahalıdır.
Rulmanların (bilyeli sistemler) içlerinde düzgün olmayan şekiller olduğu için hareket anında gres "çalkalanır" ve köpürür.
Köpürme ısı iletimi ve film korunumu açısından iyi değildir.
Bu yüzden " köpürmeyen gres " olmalıdır.
Sınıfın adı bu ama piyasa rulman gresi diye bilir ya da renginden dolayı sabunlu gres.
Hesaplıdır ve işini fazlası ile görür.

Bizlerin yaptığı ve aslında dev "portal ların" haricinde ki cnc lerde yükler yok denecek kadar azdır.
O yüzden kalite yağlayıcıları takıntı etmeyin.
Ne bulsanız olur , paslandırmasın akıp gitmesin yeter.

İlerde cenece imalatçısı olup fanuc yamuc mazak kazak gibilere rakip olduğunda otomatik yağlamayı nasıl yapacağını da öğretirim inşa Allah.

Eski sanayide rulmancı Umut Ticaret i bul , ne ararsan vardır ya da getirtir.

Bir sokak üstünde Yeniözakdeniz de gres pompası bulabilirsin ya da az güneyinde Helmak da...
Ayda yılda bir bassan çok bile.

Dede ben sorduğumda cevap verme inceliğini gösterseydi belki de şimdi aynı soruyu sen sormayacaktın. Ben hala cevabı bilmediğim için (çünkü belki de yeterince aramadığım için?) gidip SKF marka sarı rulman gresi aldım. İyi kötü kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…