CNC Tornada döner takım

Shumanji

Üye
Katılım
18 Şub 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar

CNC torna tezgahlarında katere takılacak bir düzenek ile yuvarlak kesici takımların kesme sırasında yuvasında dönmesini sağlayan bir düzenek tasarlamak istiyorum. Burada ki amaç kesme kuvvetlerinde ve aşınmada azalma sağlanmasıdır. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhaba cnc torna taret yapmak istiyorsunuz anladigim kadariyla..hazir bir makina uzerine mi..nerde kullanacaksiniz..uzerindeki opsiyonlar c veya y eksen gibi bisi var mi.. canli takim varmi eger varsa taret icine spindle kullabmak lazim kalitesi ne durumda olmali..amator bişi mi.. yoksa yari profesyonel bisi mi olacak...kac takim kullanacaksin.. butcen ne...yapim suresi ne kadar zaman.. anlayamadigim sey su asinmada azalma saglanmasidir... bunu anlayamdim... kullanim yeri neresi olacak...
 

Hayır hocam yapmak istediğim taret değil. Kesme işlemi sırasında yuvarlak kesici takımı döndürmek istiyorum takım sabit kalmayacak yani. Bu şekilde kesici takıma gelen kuvvetleri azaltabiliriz ayrıca çıkan talaşların da takımın işlem sırasında dönmesi sayesinde teması azaltıp dolayısıyla aşınmayıda azaltabileceğimizi düşünüyorum.
 
Takımı hangi hızlara kadar çıkaracaksın? İşparçan hangi hızda dönecek? Takımdan kastın elmas katermi, matkap ucumu?
 

Oncelikle anladigim sey.. kesici takimlari dondurme sureti ile malzeme uzerinden kalas kaldirma esnasinda olusan kuvveti azaltmak amaci var..benim ongorum fizik kurallarina gore bileske kuvvet kurali uzerinden hareket edersek toplamdaki kesici uca binecek kesme kuvveti ayni olacaktir.. su olabilir bir kac takimi dondursen bu sefer kuvvet, anlik olarak takimlarda degisirken. Takimin baglanti merkezi ve kizaklara binen kuvvet degismeyecektir... bu benim ongorum... yoruma acik... konuyu ve benim dusuncemin dogrulugu veya yanlisligi hakkinda bilen bilmeyen fikri olan herkesden yorum yapmasini rica ederim..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…