bu arada gijon yaptığın için makinen yavaş olur tek sıkıntı bu. benim kullandığım motorlar nema23 3 amperlik motorlar sürücüm de 3 ampere kadar destek verdiği için 2.5 amperle çalışıyorum ben ve 1200mm hıza kadar çıktım. makine boşta hareket ederken. beni tatmin ediyor açıkcası. ama işleme sırasında maksimum 900mm yapıyorum ki bu bana daha çok tork veriyo yoksa motor stall a girip adım kaçırabiliyo.
paslanmaz çelik m8 gijon ve delrin somun senin işini çok rahat görücektir.. iç çapı 8mm 608z modelli rulmanlardan var onlar tanesi 2 liraydı sanırım. mutlaka gijonları motora değil de sabit eksene monte et. rulman yataklamasını iyi yapar isen motorlar gijonu sadece döndürmek için enerji harcar. yoksa gijonu motora sabitlersen motor hem gijonu tutacak hemde döndürmeye çalışacak çok fazla tork kaybı olur..
bak bunların hepsi tecrübe
Şeytan Diyor ki sat plotter ı yap 4 eksen 4 4 lük cnc....
Şeytan işte boşboğazlık etmiş gene...
İşleyeceğim malzeme olarak PCB kazıma ve ufak reklam işleri pleksi kesim ahşap kesim olabilir mesela.
Boyut olarak odam için yapacağım bu yüzden şimdi maliyetli kaliteli parça kullanacak olursam Kesim alanı olarak 50cmx 100,110 cm civarı olacak ama uygun malzeme ile sistem dizersem 40x60 50x50 vb gibi düşünüyorum.
L profille falan uğraşma, 16mm alt destekli mil 1 mt 17$ arabaları 3.30$ 4x3.30$=13.2$ +17$ = 30.2$
1 ekseni halledebilirsin 30$ a.
Yukarda yazdığım 4mm den 30 mm kadar malzeme kalınlığı. 1 metreye kadar sorun olmaz her daim temin edebiliriz.
Alt Destekli Mil (3, 75m) | 117 TL |
SBR 16 UU (12 Adet) | 90 TL |
Toplam | 207 TL |
İndüksiyonlu Mil (3,75m) | 70 TL |
LME 16 UU (12 Adet) | 26 TL |
Toplam | 96 TL |
8-10-12-14-16 Gijon Paslanmaz Çelik (2 m) | 20 TL |
Toplam | 20 TL |
Nema 23 3,0A Step Motor (3 Adet) | |
3 Eksen Sürücü Kartı | |
24 V 8,3A Power Supply | |
Toplam | 315 TL |
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?