Selamlar, Hocam bana kendi çizimini gönderdi. Aşağıdaki gibi.
Bende bunu 2D olarak çizdim. (SVG ve DXF hali ektedir. Hocam kendisi aynı ayda 3 tane yapıyordu el ile benim CNC ise 53CM kesim alanı olduğundan ben 5 adet kesebilirim.
Yani bu şekilde.
Sorduğunuz diğer sorulara gelince.
Nema23 Step motorum var, ve Spindle olacak Bosch'un el frezesini kullanıyorum. Ama elimde yine 6 hız kademe ayarlı bir el frezesi daha var. maks. hızı 30.000 Devir/dk.
Yukarı/Aşağı ve Sağa/Sola hızları için denemeden bir şey söylemek mümkün değil. ama Kayın ağacı işleyeceğiz.
Bana vereceğiniz kod eğer tam olarak işimi görmez ise sizleri tekrardan rahatsız etmek istemem. Ancak 250mm/dk sanırsam sorunsuz bir şekilde kesim yapmama yeterli olacaktır.
çizdiğim dosya Elcik diye adlandırdığımız parçanın tam yarısı (birleştirme kısımları olmadan 80mmx120mm Birleştirme için 5mm eklediğimde 90mmx120mm) 2 kenarına bir diğeri ile birleşme mesafesi olarak bıraktım.
Bu arada mac3 değil
Candle kullanıyorum.
Yapacağız kodlar için şimdiden teşekkür. Ancak dediğim gibi, bana balık tutmayı öğretirseniz çok daha fazla sevinirim. Bilgisayarıma bağlanma imkanı olan biris 5-10dk vakit ayırırsa hemen öğrenebileceğimi düşünüyorum.
DXF ve SVG çizimleri. elcik-2D.rar dosyasında posta eklenmiştir.
Sevgi ve saygılarımla.