Covid-19. haberler, bilgiler...

chip,kısır yapması falan,milan hepsi saçmalık covid-19 gerçek eğer aşı olmazsan covid-22 de gelir kesin ölürsün medyatik karşıtlar da ölür.
 
Benim itirazım uygulamaya değil, esastan önce usule! Yani bugün kıçı kırık bir inflüenza/grip virüsü ki, o da corona virüs ailesinden bir virüs ve covid-19 öncesi dünyada her yıl 450 bin kişinin vefatına sebep olduğu istatistiki olarak ilan edilmişti, bu virüsün 4 yıl önceki varyantına göre 4 yıllık çalışma sonucu hasbelkader aşısı üretilebiliyor. Bu aşı da şansa aynı veya benzer varyanta yakalanmışsanız, size faydası olabiliyor. Sonbaharda kronik hastalığı olanlara ve gribi ağır geçirenlere yaptırmaları öneriliyor. Şimdi covid-19 için geliştirilen aşı yılların grip aşısı tecrübesine göre 4 senelik geliştirme süresini bir kaç aya düşürmüşse bu durum da belirtilmeliydi. Ben böyle bir şey duymadım. Ya da aynı teknoloji 2 sene daha bu denemelerine devam edip 3-4 sene sonra daha net sonuç elde edilebilir. Belki de bu virüs maske, mesafe ve hijyen ile piyasadan kalktığı düşünülen grip virüsünün aşısının sonucudur?! Zamanla mutasyonla ya da aşıya karşı direnç kazanarak covid-19'a evrilmiş olmaz mı? Yavuz Dizdar 2020 başında kendisine covid-19 hakında ne düşünüyorsunuz sorulunca şu cevabı vermişti; "bu sene grip biraz ağır geçecek!"

Bir de sorumluluk reddi diye bir şey var. Sorumluluk reddi ne demek!? Ürettiği aşıya üretici güvenmiyorsa yaptıracak olan nasıl güvenecek? Aşı karşıtı ve aşı taraftarı ne demek? Kim neye karşı, savunan ne biliyor, neyi savunuyor? Hayat memat meselesi olan bir durumda önce aşıyı olalım sonra doğru mu yanlış mı, kim bu işi başımıza bela etti ona bakarız mı diyelim? Belli ki bu bir tezgah! Yoktan bir virüs yapılmadı, MERS, SARS gibi mevcut virüs üzerinde oynanarak tüm dünya ateşe verildi. Tabi ki sırtımızda yumurta küfesi yok, ailemiz ve çevremiz haricinde sorumluluk sahibi sayılmayız. Hükümettekilerin günü kurtarmaya çalışarak herkesin aşılanmasını istemeleri doğal. Yalnız halka gerçekleri anlatmıyorlar, ya da gerçeği bilmiyorlar. Onlar bilmiyorlar da sen mi biliyorsun sorusu sorulabilir, tabi ki hayır. Ben şunu biliyorum; 2000 öncesi Tansu Çiller seneye AB'ye giriyoruuuuuuz diye bağırırken, ben hadi be küçük at da civcivler yesin diye söyleniyordum. Sonra da, ya bu Başbakan muhakkak bir bildiği var ki böyle diyor diye de içimden geçirmiyor değildim. Ne bildiğini öğrenmek uzun sürmedi, ya o seneyi atladık ya da geçti de farkında olamadık! Benzer bir durum Çernobil sonrası çay içen bir bakan tarafından da çayda radyasyon olmadığına inandırmak için kameralar karşısında çay içmiştir. Sonra mı ne oldu, Karadenizde kanser patladı!

Ülkemizde her yıl ortalama 450 bin vefat olmaktadır. Günlük ortalama 1250 kişi civarındadır. Şimdi bunun 5'te birine covid-19 sebebiyle deniyor. Günlük 250 vefat haberine üzülüyoruz da hiç normal vefat yok mu, varsa kaç kişi? Vefat istatistiğini bu covid-19 belası nasıl etkiledi bilgisi olan var mı? Aşı olan olmayan, PCR pozitif olan veya temaslı olan anında belli oluyor da vefat sayıları belli olmuyor mu ki olay sadece covid-19 vefatlarına odaklandı?

Trump Çin virüsü dedi, alaşağı ettiler. 2019'da Çinde ilk vakalar olduğu söylenen görüntülerde, insanların kütük gibi yere devrildiği görüntüler vardı. Daha sonra virüs insafa geldi de dünyanın hiç bir yerinde hiç kimseyi aynı şekilde devirmekten mi vazgeçti??? Ama yaşı müsait olanlar Romanyada Çavuşeski'nin nasıl devrildiğini aynı tiyatro sahnesinde izlemişlerdir ve hatırlayacaklardır!

Yazacak çok şey var da, patojen, virüs, bakteri, hücre hakkında yüzeysel söylemek gerekirse, zararlı dediğimiz bu patojenlerden faydalı bakteriler olmasaydı hayat olmazdı. Bağırsaklarımızdaki gıdaları moleküllerine kadar parçalayan onlar. Öyle olmasaydı gıdaların emilimini yapamazdık ve hayat olmazdı. Mayalanma ve yoğurt da malumunuz bu tür bakterilerin eseridir. Virüsler ise hücre içerisine girinceye kadar zararsız çok küçük canlılardır. Fakat bir hile ile hücre zarını atlatıp hücre içine girince içeride onca eleman, yapı bulunan hücrede hedeflediği ve varlığı ona bağlı olan çekirdeği buluyor. Malumunuz çekirdeğin hücreyi yönetme görevinden hariç bölünme özelliği var. Tek bir hücreden içerisindeki programa, formüle uygun olarak bir canlı meydana getirebiliyor. İşte virüs de üstün mühendislik zekasıyla tam da bu mekanizmayı biliyor ve gidip o mekanizmayı bozuyor. Bozmakla kalmıyor kendisini üretecek hale programlıyor. Böylece kendi hücremizin çekirdeği tarafından hücre içinde yüzlerce binlerce virüs üretilip, hücrenin tahrip olmasına sebebiyet veriyor ve bu süreç vücudun savunma mekanizması tarafından durduruluncaya kadar zincirleme devam ediyor. Hücre çekirdeğine müdahale edebilen bir yapı canlı organizmalarda çok farklı yönlere evrilmeye sebep olabilir.

Sonuç olarak aşı olalım mı ya da olmayalım mı tercihi, sadece söylentilere itibar edilmesine dayanıyor. Keşke gerçek bilgilere dayansaydı. Zaten o zaman iki taraf olmazdı.

Sıhhat, afiyet ve selametle.
 
benim tahminime göre bu virüsle insan genlerini değiştirerek yeni dünya düzeyinde istenen insanlar oluşturulmaya çalışılıyor. nasıl insanlar derseniz.
otoriteye aşırı sadık aklını vicdanını kullanamayan sömürülmeye ses çıkarmayan kölelikten mutlu olan insanlardan oluşan toplum. yeni dünya düzeni dedikleri zaten gerçekte faşizm. faşizmde olmazsa olmaz uysal köleler.
ancak dahasındanda şüpheleniyorum.
 

eğer bu dedikleriniz aşıyla falan oluyorsa biz o aşıyı epey bi zaman önce yemişiz anlaşılan.
 
Son düzenleme:

Aynen herkesin fikri kendine sadece şunu söyleyeceğim.

Ölüm oranı çok az olan bir hastalık karşısında(%99 yaşam sansı Prof Serhat fındık diyor),aşı denen ruhsatsız aşı adaylarını kullanmak sizce akıl karı mı?

Garantisiz mal bile alınmaz iken, bu ruhsatsız aşı sevdası nedir?

Çıkartsın ruhsatını,kanununu herkes gönül rahatlığı ile olsun aşısını.
 
ancak yeni dünya düzencileri imtihan gerçeğini unutuyorlar. insanlar amellerini hür iradeleriyle işler. insanların genleriyle oynarsanız hür iradeye ket vurmuş olursunuz. Başınıza belayı alırsınız.
 
Vallaha ben 2 doz biontech oldum hiç bir fikrim değişmedi Allah'a şükür hasta olmadım bir kaç arkadaşım hasta oldu onların da ne siyasi düşünceleri nede başka fikirleri değişmedi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…