CX Programmer Bağlantı Hatası

Katılım
19 Şub 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba Arkadaşlar

Elimde CQM1 Sysmac CPU 11 Omron plc Var ama ne yaptıysam bir türlü bağlantıyı kuramadım.Bağlantı için hertürlü bağlantı aracı mevcut {cpm1-cıf01, Rs 232 bağlantı kablosu } plcde program yüklü bir türlü içine giremiyorum bağlantıyı algılamadığı için lütfen yardım [resimde koydum]

yardımlarınızı bekliyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



Not: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Usb seri port numarasının programda doğru yazılıp yazlmadığnı kontrol ediniz.

Usb seri portun veya bağlant yaptığnız kablonun çalşıp çalışmadığına emin olunuz.

imkanınız var ise başta aynı bağlantı aparatları ile "omron" marka başka bir plc ye bağlanmaya çalışınız ki problemin bağlantı aparatlarından olmadığına emin olun.

bunlarn hiçbiri işinize yaramaz ise plc nin seri portundan haberleşebilmeniz için bir kablo yapın (şemas özdisan ın sitesinde mevcut) çünkü bağlanmaya çalştğınz port büyük ihtimal hasar görmüştür.

Kolay gelsin
 

çok teşekkür ederim bilgileriniz için dediğiniz gibi sadece 1 plcde deil başka plcde denedim sorun devam etti kablo vb cıf01 sorun yok ama port zarar görmüş olabilir şemasına bakıp öyle denicem saolun.
 
emin değilim ama bağlanmadan önce plc ve cpu seçimini doğru yapıp yapmadığına bakmalısın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…