Herkese merhaba. Sayın ras58 öncelikle neye göre kime göre iki resim bunu anlayamadım.
) neyse resimlerin normal resimler olduğunu kabul ederek,(kafamdan geçenleri vesvese olarak yorumluyorum
) )basit bi devreyle bunu sağlayabilirsin.Sayın mustafatemel 5885 mekanik aksamla ilgili genel olarak fikir vermiş zaten
Elektrik aksamına gelince sana bir swiç bir röle ve haliyle bir start butonu yeterli.Rölenin bir açık kontağıyla motoru komuta edersin birini de butonun mühürlemesi yaparsın.Swiçin ortak ucundan rölenin bobinine,diğer uçlarınıda köprüleyip buton çıkışına bağladın mı tamamdır.Tabi dönen bantın resim üst hizalarına gelecek şekilde swiçe konum değiştirtecek iki basit aparat monte etmen gerekli.Swiç devreyi açtığı an bant durmaya bilir,gerginliği iyi ayarlarsan bunu da çözersin herhalde,olmadı devir hızını ayarlarsın,yine olmadı her swiç durdurma anında motora ters artı eksi uygulayan bir devre ilave edebilirsin,o da olmadı elinle falan tut ne bilim ben hallet işte
) kolay gelsin saygılarımla.
Sayın ras58 mekanik aksamla ilgili de size 2 çubuk,4 rulman,fotoğrafları üzerine tutturacağınız kumaştan yada lastikten (yada başka bişeyden
bir bant,tabi bütün bunları üzerine tutturacağınız bir çerçeve yeterli.Bulabileceğiniz en küçük dc motorun milini çubuklardan birine tutturun olay tamam. Kolay gelsin