döngü oluşturma

Katılım
23 Şub 2017
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar merhaba

ELimde bir ölçüm sistemi yaptığım bir program var. kısaca şu şekilde çalışıyor. lazer ölçüyor bir yere datayı yazıyor sonra motor başka konuma gidiyor lazer yine ölçüp başka yere yapıyor. bunu kaç kere tekrar edeceğini de hmi da kişi giriyor. çıkışları her sefernde başka yere vermesi gerekiyor. çünkü sonunda çıkışlar karşılaştırılıyor.

bu döngüyü ladder ile yada scl ile yapan bir örnek verebilir misiniz acaba?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
en basit olarak her işlem bitiminde bir datayı 1 artırın. Ekranda yazdığınız değer ile data eşleşiyor ise işlem tamamdır.
 
tam olarak anlayamadım çıkışı her seferinde nasıl artırabiliriz. 6 kere ölçüm yapacaksa 6 farklı çıkış olması gerekiyor elimde sonra bu çıkışların bir biri arasında karşılaştırmasını yapacağım.

basit şekilde her çıkış için peşpeşe ladder yazarım ama bu çözüm değil bunu otomatik artıran bir döngü vardır sanıyorum.
 
Reçeteleme oluşturarak en kısa biçimde yazıp kaydedebilirsin
 
Fiziki çıkışları kullanmana gerek yokki. Dahili hafıza alanlarını kullanacaksın
 
evet dahili hafıza kullanıyorum hatta bir db oluşturdum array real kullanıyorum ama nasıl sırasıyla oraya yerleştireceğini bulamadım.
 
benim asıl sorunum aslında sıralı gelen bir real değeri array haline sırayla kopyalama istiyorum. Move_blk_variant komutunu denedim ama beceremedim.
 
hallettim sorunu heryerde # işaretiyle gösterililyordu tia14 de " " işaretleri olmuş. yapınca düzeldi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,841
Mesajlar
920,914
Kullanıcılar
450,936
Son üye
kemalarda34

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst