Dörtlüler yanmıyor.

KEMAL61

Üye
Katılım
1 Şub 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
Merhabalar arabanda dörtlulerın rölesıne anahtar taktım sınyal verdıgımde dörtlüler yanı sag sola donus sınyallaerı yanmıyor nasıl bır baglantı yapmam gereklı 74 model anadol rölesi rölenın ustunde anahtarvar kaba oldugu ıcın ona ufak bır anahtar aldım ama bır turlu ıstedıgım gıbı calısmadı 3 kablo baglı mavı kablo ıkı bacaga baglanmıs sarı baklo tek bır bacaga kahve kablo da tek bacaga baglı yardımcı olursanız
 
merhaba, anadollarda eskıden kocaman dugmesı olan dortlu sıstemı vardı sızdekı ondan mı? yoksa normal bır dortlu dugmesımı aldınız? normal dortlu dugmesı ıse yanında flaşör aldınız mı? yoksa aracın normal sınyal flaşörüyle mi? kullanmak istiyorsunuz.
 
Flaşör rölesi +12V gücünü lambadan alır ve kendi üzerinden şaseye ulaşır.
Sinyal lambalarının sağlam olduğunu kabul edersek!
Yapman gereken sinyal lambalarını diyotlarla köprüleyip yani +12v >> anahtarın >> çıkışa 2 diyot >> sinyal lablası uçlarına şeklinde bağlarsan çalışacaktır.
Araç modeline göre bu değişebilir (+12v>>kontak anahtarı >> flaşöre >> cıkışlar sinyal lambalarına >> sinyal anahtarına >> -12 V gibi)

Umarım işine yarar (amma boş işlerle uğraşmışım ya....)

bu arada sinyal anahtarının 2 çıkışı var bunları anahtarla köprülersen her hangi bir tarafa sinyal verdiğinde sinyallerin dörtler gibi yanar. kendi taktığın anahtarı kapatırsan normal sinyal gibi çalışır..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,217
Mesajlar
924,329
Kullanıcılar
451,583
Son üye
TheBridge

Yeni konular

Geri
Üst