Düşük frekanslarda elektromanyetik dalga yayacak cihaz.

Kullanım amacı önemli olmasa bile yukarıdaki arkadaşların söylediği gibi düşük frekans için çok uzun anten gerekir. Örneğin 5Hz için bu siteden yapabileceğin bir hesaplamayla 59958492 metre gibi çok büyük bir sayı elde edersin. Bu elektromanyetik dalganın doğasında vardır. Frekans düştükçe anten ve harcanan enerji yükselir, mesafe artar. Yani şöyle söyleyim HF bandı 3MHz den başlar ve onun daha aşağısında dalga yayacak bir cihaz piyasada yok ve yapımı çok pahalıya mal olacaktır.
 
verdiğiniz linkte baya yararlı bilgiler var, teşekkürler. Ama anten boyu ile ilgili birşey göremedim. Dalga boyundan bahsediliyor. O da tahmin ettiğim gibi düşük frekans olduğu için epey yüksek. Yanlış bilmiyorsam kullandığımız her elektrikli cihaz az-çok bir elektromanyetik ışıma yayar. Bunu kontrollü yapacak bir cihaz neden antene ihtiyaç duysun ?
Murat şen in telsizcilikle ilgili videolarına baktım dünyanın öteki ucuna sinyal ulaştırmak için kullandığı düşük hz sinyaller için hiç öyle devasa şeylere ihtiyaç duymadı. Özel bir sarım yaptığı dairesel bir metalle anten kısmını halletmişti.

İnsan böyle bir antene ihtiyaç duymadan bunu yapıyor.

https://www.arkeotekno.com/pg_489_insan-beyni-ve-gama-frekanslari

Ve bütün bunların bir paranoya olmadığını ispat edersem (ispat!) Cihazı yapmaya varmısın ?
 
bio rezonans gibi bir şey mi istiyorsunuz?
 
Bir alternatif akımın havaya yayılımı ilkesi TUNE olmuş iletkenlerle mümkündür. Bu iletkenlere ANTEN denilir.
Anten boyu dalganın frekansı doğrultusunca ışık hızına oranı ile belirlenmektedir. Dolayısı ile 1Hz te bir antenin tune olabilmesi için en azından çeyrek dalga anten boyuna ihtiyacı vardır.
Bakınız MARCONİ ANTENLER.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Monopol_anten
1 Hz te bir antenin tune olabilmesi için lambda/4 yani çeyrek dalga boyunun 300.000.000 km/4 yani 75.000 kilo metre kadar olması gerekmektedir. Bu mesafe dünya ile ay'ın mesafesinin yarısı kadardır.
Böyle bir anteni LOOP yani dairesel yapmaya çalışırsak dünya etrafını neredeyse iki kez dolaştırmamız gerekmektedir.
Kazancımızı binlerce kez düşürmek bahasına bir demir çekirdek üzerine sarıp kondansatörle tune etmeye çalışabiliriz. Bu durumda bobinin endüktans değerine ilave yüksek kapasiteli kondansatör kullanmamız gerekecektir.
Her durumda böyle bir antenin yapım olasılığının olmadığını, ancak binlerce katı düşük verimle çalıştırmak pahasına uygun bir dipol anten tasarladığımızı varsayarsak, geriye kalan tek ekipman bu frekansların yükseltilmesi sorunudur.
Frekans bölgesi duyulabilir ses bölgesinde olduğu için böyle bir cihazın yapımı hiç te zor değildir. Ancak oldukça pahalıdır.
Günümüzde 1Hz ten 100Khz e kadar band genişliği olan yüksek seviyeli bir amplifikatör yani ses yükselteci bu işi rahatlıkla yapabilecektir.
Hoparlör yerine antenin bağlanması işi halledecektir.
Aynı antenden iki adet yapılması halinde ikinci anten ile ve gerekli ölçü aletleri ile havaya yayılan frekansların ikinci anten üzerinde ne kadar gerilim indüklediği rahatlıkla ölçülebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…