dün çalışıyordu.:)

ykara

Üye
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
30
Puanları
1
iş yerimizde baskı yapan bir makinada 16 tane lenze sürücü profibus sistemi ile bağlı isteğe göre onaltısı birden yada en az 8 tanesi çalışması gerekiyor. İlginç olan bizi baya bir uğraştıran sürücülerin rastgele biri hiç arıza vermeden bir iki saat önce çalışıp daha sonra çalışmaması. Profibus swicini birkaç kez resetlediğimizde çalışması (bazen öylede çalışmıyordu ???) önce ünitelerin hareketli olmasından dolayı bus sisteminden şüphelendik baya bir yoğunlaştık.Uzun uğraşlar sonunda sonuç fiyasko. sonra acaba sürücüleri tetikleyen sistemlerde mi sorun var diye yoğunlaştık gene sonuç yok. ve yorgun bir günün sabahına doğru kafamız kazan gibi olmuş. Sürücülerin ısınıyor olabileceğinden şüphelendik. panolara baktık buz gibi sürücüler soğuk yani ısınma yok :D ama soğuma var bizim sürücüler havanın aşırı soğumasından dolayı start almıyor saçma sapan arıza veriyor.eski tecrübelerime dayanarak birini ısıttık ve normal çalıştı. sonra lenze sürücülerin servisiyle bağlantıya geçip napabileceğimizi sorduk. sürücülerin o versiyonunda sorun olduğunu sıcaklık algılamayı programdan iptal etmemizi istediler . komik olan makinanın 3 yıldır işletmemizde çalışması ve 3 yıldır bu kadar soğuk görmeden makinanın çalışması. ve bize tecrübe herzaman ısınan sürücü değil soğuyan sürücüde arızaya sebep olabileceği..
 
Gerçekten sürücülerin soğuktan dolayı arıza vermesi çok ilginç.
Sürücüler asenkron motor sürücüsümü yoksa servo sürücümü.Bizde ikinci el bir pvc makinası kurduk. Makina 2004 model.2 gündür testlerini yapıyoruz.Sürücüler servo ve lenze marka.Daha önce lenze sürücü hiç görmemiştim.Pano odamızda klimalı.Eğer işin içinden çıkamadığımız birşey olursa bende bir denerim. Paylaşım için teşekkürler.
 
sürücüler asenkron motor sürücü. Lenzenin ilginç bir arızasıda içinde seramik bir hybirt bobin ve direnç bulunuyor. Bu dirençler bazen ısı yada aşırı akım gibi sorunlarla patlıyor. Sürücü motora bir anlık hareket veriyor sonra arızaya geçiyor sanki motor sorunluda motordan arızaya geçiyormuş gibi.
 
arkadaşım demekki bu lenzelerden sadece biz çekmiyormuşuk benim çalıştığım iş yerindede ram makinalarında 8200 serisi lenzeler var profibus bağlantılı ikidebir haberleşmelerde sorun sürekli arıza değiştirmeye bıktık desem yeri var tamirleride pek olmuyor panoları yapan arkadaşlarda sağolsunlar invertörler arasınsa 2 cm boşluk var desem yalan olur ilk defa almanların böyle düzensiz iş yaptığını görüyorum sonuç olarak lenzemi kapına koymayacaksın özelliklede vektör kontrollü olanlarını...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,312
Mesajlar
925,225
Kullanıcılar
451,761
Son üye
trapcx

Yeni konular

Geri
Üst