D3806 sarı led

demirfx

Üye
Katılım
4 Eyl 2022
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
38
Selamlar, Amatör olarak elektronikle ilgileniyorum.

d3806 voltaj regülatörü için 3d baskıdan bir kutu basmıştım. Butonların üstüne de basılabilsin diye parçalar yapıştırmaya çalışırken butonlar yapıştı kaldı. Ben de üst paneldeki butonları söküp yenileriyle değiştirdim fakat bu sefer çalıştırınca sarı led hafif yanık şekilde kaldı ve start butonu da çalışmıyor. Kontrol ettim yeni lehimlediğim butonların bağlantıları doğru görünüyor ve bir yere de kısa devre yok görünüyor. Bu devrenin neresinde arıza olduğunu nasıl anlayabilirim bir fikriniz var mı?
 
Hiç bir buton çalışmıyor mu, tepki vermiyor mu? Öyle ise lehimleri iyice kontrol edin hatta sökerek bir kablo veya metalle kısa devre yaptırarak cihazın tepki verip vermediğini kontrol edin. Böylece butonlarda yapışma, sorun varsa tespit etmiş olursunuz. Ya da başta şüphelendiğiniz sorun butonlardan kaynaklanmıyordur! Bende modülden var. Programlanmasında sorun olabilir.
 
İlk 3 buton (set, up, down) çalışıyor sadece ok butonu çalışmıyor ok butonunu kısa devre yaptırsam da bir tepki vermiyor. Butonları değiştimeden önce bir sorun yoktu.
 
Tavsiyem butonu söküp bağlantı yerini kısa devre yapıp, çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Öncesinde çalışıyorduysa lehimlerken soğuk lehim olmuş olabilir.
 
Butonu yanlış 90° acı ile monte etmiş olabilir misiniz? Dikkatinizden kaçmış olabilir. Ayrıca @rsimsek beyin önerisini denemek en mantıklı çözüm. Butonu sökün ve bir iletken ile bu pinleri kısa devre edin. Görev görüyor ise iyiye işaret. Görmüyorsa işiniz yaş. Kontrol devresi muhtemelen işlemci hasar görmüş olabilir.
 
Butonu söküp kısa devre ettim ama çalışmıyor :/ Yanlış açıyla takmadım zaten başka türlü oturmuyordu
 
Butonların olduğu pcb'yi bir büyüteçle görebilirseniz alttan ve üstten kontrol edin. Diğer butonlarda da bir lehimleme hatası, taşma/temas olabilir.
 
Butonu söküp kısa devre ettim ama çalışmıyor :/ Yanlış açıyla takmadım zaten başka türlü oturmuyordu

Butonu söküp elle kısa devre ettiğiniz halde calismiyor ise sorun devrede. O butonu devre üzerinden takip edin nereye gidiyor. Muhtemelen bir işlemciye gidiyordur. O port bozulmuş olabilir. Veya o port üzerinde ne varsa kontrol edilmeli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…