Dalgıç pompayı uzaktan kumandalı yapma

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bağlayabilirsiniz ancak kumandanın mesafesi kadar uzaktan kontrol edebilirsiniz. Yada cep telefonu ile çalışan modül ile çok daha uzaktan kontrol edebilirsiniz.

Bağlantı için 2-3 gün önce bir dalgıç şeması yayınlamıştım bu şema üzerinden anlatır isek: Start stop butonlu kısmı hiç bozmayın stop butonunun önüne seçici şalter bağlayın (1-0-2 şalter) 1 konumunda start stop ile çalışsın, 2 konumunda sizin röleniz ile çalışsın. Projede şalterin 2 yazan bacağına sizin rölenizin kontakları seri bağlanacak (Tek kanal yeterli). Şalter 2 alındığında gönderdiğiniz linkteki L yazan uca faz veriyorsunuz.

2 pozisyonunda çalışırken Start - Stop İle Mühürleme yapmaması için mühürleme kontağının önüne 1 adet daha seçici şalter 1 pozisyonunda açık kontağı bağlıyorsunuz. (Ya da 2 pozisyonunda kapalı kontak)

Yada sadece şalter ile çalıştırabilirsiniz bu durumu da mavi çizgi ile işaretlediğim bölge komple iptal edilecek.

 
Son düzenleme:
Teşekkürler sayın edremit.Kumandayı bağladım start stop butonlarını iptal ettim.Sistem çalışıyor.Aşağıda videosu var.
Kumanda videosu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…