DC motor hız ayarı?

titan66

Üye
Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
55
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar Dc motorun hızını ayarlayabilecek ne tür devreler vardır.Tristörler le ve seri direçler bağlanarak bir kaç yöntem duydum ama genel anlamda bunlar nelerdir.Bu konuda dökümana ihtiyacım var ilgilenirseniz sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ayrıca, özellıkle biden fazla motor uygulaması varsa, aradakı senkronızasyonu sağlamak için, uyartım devrseeine (J_K) wattlı potansıymetreler bağlıyarakda hız ayarı yaparsınız. Ama esas, kontrol , elektronık devre ıse sürücüden, oto trafo ile ise, manuel veya uzakdan kontrollü motor kullanarak yapılabilir.
 
kardeş şimdi bişeyi anlamadım. sen devremi yapacaksın yoksa ödevmi arıyorsun ?
 
ödev olarak aldım.Hız ayarlı traş makineleri dişç hekimlerinin kullandıkları cihazlardaki motorların hızlarının ayarlanması için ne tür sistemler kullanıldığı hakkında bilgi toplamamı söyledi hoca dökümanları topladıktan sonra uygulamaya geçicem.Küçük boyutlardaki dc motorların hız kontrolleri ile ilgiliydi sorum.Bu cihazlardaki sistem sadece endüvi direnci değiştirilerek yapılıyor sanırım ama tam bilgim yok farklı sistemler varmı.Pic le yapılması mantıklı olurmu sizce?
 
arkadaş küçük güçlü dc motorlarda pwm kontrollü ayar devreleri kullanılır. nette bol miktarda bulabilirsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…