Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
DC motorlar ile ilgili iki sorum var yardımcı olur musunuz?
bir dc motorda yüksek gerilim elde edildiğinde motorun verimliliği değişir mi? bir diğer sorum da motora ne kadar volt verirsek ne kadar hız elde ederiz?
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bütün elektrik motorlarında enyüksek verim nominal çalışma şartlarında gerçekleşir.yani motor etiketinde yazılı değerleri değiştirerek verimi arttıramayız.diyer soruya gelirsek her motorun karakteristik özellikleri farklıdır.bu soruya doğru yanıt vermek için mota boşta çalışma ve yüklü çalışma deneyleri yapılarak motorun karakteristik eğrisi çıkarılmalıdır.
çok teşekkürler yanıtınız için .. bu soruların cevabını şu yüzden arıyorum . üniversitemizde güneş arabası projesinde motor tahrik sistemlerinde görevliyim 1. sınıf öğrencisiyim bize araştırma konusu verdiler .. Dc motor kullanıyoruz ve benim araştırmam konvertör ile ilgili konvertörü araştırmam için bu soruların cevaplarını araştırmam gerekli olduğu söylendi bana o yüzden sordum ama ben daha 1. sınıf olduğum için pek bilgili değilim bu konuda bana daha fazla yardımcı olur musunuz?
Doğru akım motorundan gerilim elde edilmez... D.A. Makinasını Alternatör (Dinamo) olarak kullanırsanız gerilim elde ederiz...
Eğer gerilimi arttırısak (Sormak istediğin bu herhalde) motorun devir sayısını arttırmış oluruz.. Motor devri Uygulan gerilim ile doğru orantılıdır...
Eğer motor milinden alınan momenti arttırmak istiyorsak Uyartım akımını arttırmamız gerekir...
--Aslında zor görev verilmiş sana D.A. motor prensipleri AA. motorlarına göre formülüze olarak daha karışıktır... --