dc motoru ac motor ile değiştirmek

dethrone

Üye
arkadaşlar bi uygulama var dc motor ile calişiyor. bu dc motoru ac motor + inverter ile değiştirmek istihyorum nelere dikkat etmem gerekir.

Dikkat edeceğin şey değiştireceğin motorun kw ile yeni motorun kw aynı mı?ayrıca hız ayarlarınada bakmalısın eğer bu bir makineye bağlı ise aşırı hızlı takarsan ilk çalıştırmada makineye zarar verebilirisin.

100 kw 2500 devir motor. gücü ve devri trabiki aynı olacak uygulamada sorun cıkmaması için onu biliyorum tabiki. 2500 devir ac motorlarda standart bir devir olmadıgından ac motor+inverter ile 2500 devirde aynı gücü yakalayabilmesi + boyutlarının da tutması gerek

başka dikkat etmem bişi var midir

Son düzenleme:
Boyut tutması zor, yeniden şasi yapmanız gerekebilir. DC motor yerine,
AC motor seçecekseniz, bir üst güçde motor seçmenız faydalıdır.
Sizin güçe göre, 100 kw. ın bir üzeri güç. AC motorunuz, mecburen 2800 devir olacak.
Arkadaşlarında dediği gibi, tork kontrolu yapabilen sürücü seçimi faydalı olacakdır.

Dc motorun yaptığı iş görevi nedir ? Eğer özellikle dc motor seçildiyse, seçeceğiniz ac motor sürücüsü arkadaşların da belirtiği gibi mutlaka tork kontrollü olmalı.

Dc motorun yaptığı iş görevi nedir ? Eğer özellikle dc motor seçildiyse, seçeceğiniz ac motor sürücüsü arkadaşların da belirtiği gibi mutlaka tork kontrollü olmalı.
dc motor yükü extruder.

inverter ile kontrol edilirken 2500 devirde aynı momenti sağlayacak bir motor olması lazım diye düşünüyorum. birde yükü kaldırmak kalkış torkunun da önemi var o da göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Bildiğim Kadarı İle Extruder Motorlarında Hız Geribildirimi İçin Motora Bağlı Tako Jeneratör Kullanılıyor. Bunun Yerine AC Motora Enkoder Takılması ve Sürücü İle Bağlantısının Yapılması Gerekir. Ayrıca Düşük Devirlerde Ac Motorun Arkasındaki Soğutma Pervanesi Yeterli Gelmeyecektir. Motor Soğutması İçin İlave Fan Takılması Gerekir.

bu dedikleriniz kolay işler kafama takılanlar daha teknik. biliyosun dc motor da0 ile 2500 devir arasında aynı torku saglıyor. ac motor ihtiyac olan torku sağlayabilecek mi sorun orda ayrıca yükü kaldırma sıkıntısı olur mu ilk calismada kalkıs momenti yeterli gelicek mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…