DC Ups Yapımı

escont65

Üye
Merhaba

Şöyle bir projem var fakat uzun süre sağlıklı çalışması konusunda şüphelerim var.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Yapmak istediğim hali hazırda 24v ile çalışan ve toplamda 7amper yük çeken 5 adet cihazım mevcut.Bunlar için ups kullanıyorum ama 1 saatten fazla gitmiyor.Upsin aküsünü büyütmekten ziyade 220v dönüşüm kaybınıda önlemek için 24v 15amperlik switch mod metal kasa adaptor alsam bu adaptorun 1. çıkışına 24v ile çalışan cihazlarımı bağlayıp 2. çıkışına iki adet 12v 24amper akuyu seri bağlasam, sistem adaptorden beslenecek Elektrik kesildiğinde aküden devam edecektir.Bu şekilde çalışmanın adaptore veya akulere zararı yanma patlama riski olurmu?

Merhaba

Şöyle bir projem var fakat uzun süre sağlıklı çalışması konusunda şüphelerim var.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Yapmak istediğim hali hazırda 24v ile çalışan ve toplamda 7amper yük çeken 5 adet cihazım mevcut.Bunlar için ups kullanıyorum ama 1 saatten fazla gitmiyor.Upsin aküsünü büyütmekten ziyade 220v dönüşüm kaybınıda önlemek için 24v 15amperlik switch mod metal kasa adaptor alsam bu adaptorun 1. çıkışına 24v ile çalışan cihazlarımı bağlayıp 2. çıkışına iki adet 12v 24amper akuyu seri bağlasam, sistem adaptorden beslenecek Elektrik kesildiğinde aküden devam edecektir.Bu şekilde çalışmanın adaptore veya akulere zararı yanma patlama riski olurmu?
adaptorun 2. cikisi derken neyden bahsediyorsunuz

Merhaba

24v.jpg

resimdeki adaptorun aynısı olacak toplam 3 çıkış mevcut bunlardan 1 ve 2. si

Ekli dosyayı görüntüle 24988

resimdeki adaptorun aynısı olacak toplam 3 çıkış mevcut bunlardan 1 ve 2. si

resimdeki adaptorde v+ ile v- gosterilen yerlerin altinda cikislar mevcut ve bu cikislar mesela v+nin altinda kinde 3 tane + cikis mevcut muhtemelen bu cikislbir birine bagli yani aslinda tek cikis var ama 3 e bolunmusturyani her baglantidan ortalama10 amper almaniz icin akimdan kaynakli baglanti yerine zarar vermesin diye ve buna direk olarak siz akuyu baglarsaniz adaptor sebekede iken akuye akim aktaracaktir ve akunuzu yakacaktir

anladım peki şöyle olsa bu aküler 24v un üstünde voltajla yani 26v civarı şarj oluyor diye bilyorum.Adaptorun çıkışını 24v ta sabitlesem akü sürekli sarj olamaycaktır.Doğrumudur.sonuç olarak cihazlarım 8-24v arası çalışabilmekte.Akünü voltajı çok düşsede sistem çalışmaya devam edecektir.

anladım peki şöyle olsa bu aküler 24v un üstünde voltajla yani 26v civarı şarj oluyor diye bilyorum.Adaptorun çıkışını 24v ta sabitlesem akü sürekli sarj olamaycaktır.Doğrumudur.sonuç olarak cihazlarım 8-24v arası çalışabilmekte.Akünü voltajı çok düşsede sistem çalışmaya devam edecektir.

aku ne kadar 26 voltta sarj olsada 24 volttada srj olcaktir normal bir 24 voltluk aku tam sarjli iken olctugumuz de voltaj 25.5 civari bir gerilim okunur bu 12 volt. akudede 13.5 civaridir tam sarjda bunun nedeni akuyu 2 volt uste sarj ederek tam kapasite calistirmaktir , siz Elektrik kesildigin de aku devreye girsin istiyorsunuz ve bunun icin iki sitemi ayirmaniz gerekir ve daha saglikli olur bunu bir devre yaparak yapabilirsiniz sebeke yok ken aku devreye girsin ve sisteminiz calismaya devam etsin sebeke varken adaptorden calissin ve ayni zamanda aku gerilimini kontrol etsin dusukse akuyu sebekeden sarj etsin bu aku sarji icin 24 volt 24 amper icin min 24.5 max 28.8 volt 2.5 amper adaptor ile sarj olur

Son düzenleme:
bilgilendirme için teşekkür ederim bahsettiğiniz devreyi yapmaktan ziyade bu işi gören satın alabileceğim cihazlar varmıdır?

ben bir örnek vereyım uygunsa sende aynı veya yaklaşik devrenı beslersın benım evde modem 12 volt adaptorle beslenıyor telefon var oda aynı harıcı harddisk oda 12 volt ben bunları bir 12 volt 7 amper aküye bağladım toplam cihazların çektığı akım 1.2 amper ben 2 amperlık adaptor taktım ortalıktakı kablo priz kırlılığı azaldı ayrıca elektrıkler kesılınce benım modemım kapanmıyor telefonum keza kapanmıyor buna benzerını yapabılırsın
bende ups bağlamıştım elektrık kesılınce ups devreye gırıyor ama ups de guç harcıyor sonuçta kısa surede elektrığım bıtıyordu şimdı sorun yok

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,678
Son üye
TengRi

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri