Arkadaşlar yeni yapacağım bir uygulamada jog butonu ile servo motoru sürekli kontrol etmem gerekiyor
sağa ve sola hareket edecek örnek verecek olursam;
kullanıcı manuel moda geçtiğinde joistik ile sağa ittirdiğinde sağa sola ittirdiğinde sola hareket edecek
hangi komut ile manuel yapabilirim?
@huh motor hızını pot ile ayarlayabilir miyim DPLSV ile
analog giriş modülünde -10 dan +10 a kadar var bende +24v 2a güç kaynağı var bunu ayarlamak için araya dirençmi atmalıyım?
Analog giriş-çıkış modülünün çıkışından 0-10v. alıp bunu potanstan geçirip analog modülün girişine uygularsanız ve potanstan gelen voltajı bu şeklide okursanız sürebilirsiniz.
uzun zaman önce bu şekilde birkaç proje gerçekleştirmiştim.
Kolay gelsin.
DVP serisi ( SS2,SE,SX2,SA2 v.s. ) delta plc çıkışları NPN'dir sen sizinde alacağınız Kinco servo motorlar NPN olmasına dikkat edin.
Eğer AS serisi kullanacaksanız farketmez hem NPN hemde PNP modelleri mevcuttur.
@shox Cevabınız için teşekkür ederim dokunmatik ekran aldım oradan hız belirleyeceğim 14ss2t aldım ve birde i/o modülü up zp var ve ek modülde c0
Bildiğime göre buna up ve c0 +24 zp ise 0v
Yapacağım çıkışlarda ekşi olacak değilmi
Mesela rölenin a1 ine 24v a2 sine gerekli olan y çıkışı bağlayacağım plc ve ek modül için
PLC çıkışı= ( Transistör çıkışlı model )
UP= +24vDC
ZP= 0vDC.
Y çıkışlarından 0vDC alacaksınız.
EK modül = ( Transistör çıkışlı model için )
C0= 0vDC
Y çıkışlarından 0vDC alacaksınız.
Rölelerinizin A1 girişlerine direk +24vDC uygulayın , A2 girişinede PLC ve ek modülün Y çıkışlarını bağlayın.
Bahsettiğim şekilde ek modülüde NPN şeklinde bağlarsanız pano içerisinde plc çıkışlarında 0vDC alarak bir bütünlük sağlarsınız ve arıza anında tespitide sizin açınızdan daha kolay olur.